Vad är en konkurrensfördel?

Konkurrensfördelar är de medel som möjliggör ett företag enheten att utveckla och upprätthålla en fördel gentemot konkurrenter som tillverkar liknande varor och tjänster. Konkurrensfördelarna skiljer sig från den komparativa fördelen i att fokus ligger ofta mer på strategier och färdigheter, och mindre på de resurser och den slutliga kostnaden för produktionen. En konkurrensfördel kan uppnås genom en lysande PR-strategi, ett unikt produktionssätt, eller tillägg av viss fördel som går utöver fördelarna med liknande produkter på marknaden. i syfte att finna en konkurrensfördel är att etablera bolaget och dess produkter som unikt i många jämförbara varor och tjänster. På så sätt företag kan skapa en trogen kundkrets som kommer att stanna hos dem, även om driftskostnader gör det nödvändigt att höja priset per enhet av produkten i fråga. För att uppnå detta mål, måste tillverkaren låta och utnyttja någon aspekt av den produkt som kommer att hålla ned uppmärksamhet konsumenten. Ett enkelt exempel på en produkt med en konkurrensfördel skulle doftande blekmedel. Det finns ett antal företag som tillverkar blekmedel för hemmabruk, såsom städning och tvättning av kläder. Men företag som hittat ett sätt att lägga till en behaglig doft på produkten kunde locka konsumenter som ville ha en produkt som var både effektivt och lämnade kvar en behagligare doft. Tar det ett steg längre, var några bleka producenter som kan skapa unika blandningar av dofter och lägga till sina bleka produkter. Denna ytterligare särskilde dem från deras konkurrenter, och bidragit till att deras andel av konsumentmarknaden.

Tillsammans med att utveckla en unik förmån för produkten, aggressiva och tilltalande marknadsföringskampanjer kan bidra till att skapa ett företag och dess produkt linje som mycket önskvärt. Även när liknande produkter är lika bra eller kanske ännu bättre på det centrala syftet för produkten, en konkurrensfördel uppnås när ett offentligt erkännande är högre. Många konsumenter kommer endast att köpa produkter som de anser vara varumärken. Framgångsrik marknadsföring bidrar till att skapa en produkt som ett varumärke och därmed ökar chanserna att konsumenten köper produkten istället för en konkurrent.

konkurrensfördel är en process som bygger på den samlade kompetens, kunskap och strategier i ett företag. Fall kommer att ansträngningarna för att få en konkurrensfördel resultera i en produkt som känns igen lätt för allmänheten har vissa fördelar som skiljer den från liknande produkter, och är tillgänglig till ett pris som konsumenten anser vara rättvist att de fördelar som från att använda produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.