Vad är en icke överensstämmande lån?

Också känd som en jumbo inteckning, en icke överensstämmande lån är en inteckning arrangemang som överstiger vad som anses vara den genomsnittliga gränser i samband med bostadslån statligt stöd lån. Konceptet med en icke överensstämmande lån är vanligare i USA än i andra länder. I USA är identifieringen av en inteckning som inte uppfyller kraven lån baseras normalt på hur villkoren för lånet jämföra med riktlinjer som används av Federal National Mortgage Association och Federal Home Loan Mortgage Corporation. Den huvudsakliga skillnaden mellan en icke överensstämmande lån och en som överensstämmer fastigheter lån har att göra med det totala belopp som förlängts genom långivare till låntagare. Överensstämmer lånen innehålla en övre gräns för det totala lånebeloppet beror på vilken typ av fast egendom som är klar att använda inkomsterna från lånet arrangemang. Det finns en gräns för samma familj bostäder, en annan gräns för bostäder ger livsrum för två familjer, och högre gränser för större fastigheter. Närhelst lånebeloppet överstiger den normala gränsen för typen köpts av bostad, är inteckningen kallas icke-överensstämmande. En annan potentiell faktor som skulle kunna klassificera en inteckning som en icke överensstämmande lån har att göra med kreditvärdighet för köparen. I vissa fall har klassificeringen att göra med en brist på kredit historia. Om det finns vissa tecken på senaste ekonomiska svårigheter, får köparen inte anses vara den bästa kreditrisk. Men, om långivaren har haft en lönsam affärsrelation med köparen i det förflutna, kan lånet fortfarande vara godkänd.

Vid andra tillfällen kan lånet betraktas som icke överensstämmande när de säkerheter som godtas anses vara ovanlig. I huvudsak finns det något om strukturen på lånet eller den typ av säkerhet accepteras som är utanför normal bank standarder. Ändå finns det något om låntagaren som anger att långivaren att det är värt att ta på sig risk och utvidga ett belopp utöver de vanliga normerna.

Även en icke överensstämmande lån faller utanför de vanliga normer är modellen utnyttjas regelbundet. Denna typ av inteckning arrangemang är mer troligt att inträffa om det finns förmildrande omständigheter att övertyga långivaren av gäldenärens förmåga att uppfylla villkoren, även om en del av omständigheterna är något ovanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.