Vad är en direkt reparera program?

Vissa auto försäkringsbolagen använder ett direkt reparera program att erbjuda reparationer för sina försäkringstagare. I en direkt reparera program, en kollision butik och en auto försäkringsbolag fylla ett kontrakt för att ge reparationer för försäkringsbolagets fordringsägare. Först användes i slutet av 1970, den direkta reparera program koncept ökade i slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Så här går en direkt reparera program fungerar: Du är inblandade i en olycka och kontakta ditt företag Bilförsäkringar, eller försäkringsgivaren av AT-fel drivrutin. Auto försäkringsbolag hänvisar sedan till ett nätverk av praktiskt beläget reparera anläggningar som erbjuder en begränsad livstidsgaranti reparationerna på bilen. Tjänsten kan också erbjuda på plats hyrbil arrangemang. Eftersom försäkringsbolaget och kollisionen butik hantera alla detaljer och pappersarbete, behöver du inte göra det.

Kollisionen butiken och auto försäkringsgivaren fastställa särskilda bestämmelser i en direkt reparera program. Fördelen med kollisionen specialist är stadig ström av hänvisningar. En kollision butik kan delta i ett eller flera försäkringsbolag "direkt reparation program.

Även om en direkt reparera program kan generera extra pappersarbete för en Body Shop, kan man också förhindra förseningar. När ytterligare en del som behövs för en reparation, har butiken inte att sluta arbeta i ett fordon för att vänta på en försäkring justeringsanordning att omvärdera situationen. Försäkringsbolagen främja fördelarna av en direkt reparera program till sina kunder som bekvämlighet, garantier för reparationer och frihet från uppskattningar och andra detaljer pappersarbete.

Några direkta reparera program avtal mellan försäkringsbolag och specialister kollision kräva att reparatören att skriva alla kalkyler med eftermarknaden eller delar bärgning. Andra detaljer kan ge ansvaret för alla icke-nödvändiga reparationer till kunden. Vissa avtal kräver också kollisionen butiken för att ta allt ansvar för utförda reparationer och ersätta försäkringsgivaren från någon rättegång kunden kan medföra.

I vissa delstater i USA, lagstiftning kräver att försäkringsbolagen måste erkänna någon kvalificerad shop reparation av krockskador i deras direkta reparera program. Detta förhindrar försäkringsbolag från att begränsa antalet Automotive företag kroppen reparera eller platser som de har direkt reparera program. I dessa fall, någon bil organ reparationsverksamhet eller plats som uppfyller objektiva kriterier som kan delta i en försäkringsgivares direkt reparera program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.