Vad är en Vinst uttalande?

Ett resultat uttalande är ett dokument som visar hur mycket en person eller ett företag som tjänade under en viss period. När det gäller bolag, är resultatet uttalanden brukar utfärdas varje kvartal så att investerare kan övervaka hälsan hos företaget, och de är också kända som resultat-eller Resultaträkningar. För individer, inkomster uttalanden medfölja klassiskt lönecheckar, visa de anställda hur mycket pengar de gjorde, och hur mycket som dragits av. I båda fallen är det dokument för att vara så tydliga och öppna som möjligt så att folk förstår hur ett företag kommit till nettoinkomst eller betala med tanke på den ursprungliga bruttoinkomsten eller betala.

I ett företags inkomster uttalande innehåller dokumentet brutto intag, tillsammans med alla de kostnader som bärs av företaget under den period som omfattas av uttalandet. Nedersta raden i uttalandet visar nettovinsten, det belopp som företaget faktiskt intjänade efter alla sina kostnader. Kostnader kan variera från grundläggande indirekta kostnaderna till kostnaderna för ett nytt förvärv, och aktieägare är vanligen intresserade av det belopp för kostnader eftersom de kan ange om företaget drivs på ett ansvarsfullt sätt. En personlig vinst uttalande liknande den som observerades i en lönecheck kommer att tillhandahålla grundläggande information om hur många timmar en person arbetat och i vilken takt, och det kommer att lista avdragen för företagshälsovården försäkringar, skatter, återlösenskonton, och så vidare. Många resultat uttalanden visar också anställda hur många sjuka och semester de har uppstått. Kärnpunkten i detta uttalande visar på nätet eller ta hem lön som arbetstagaren har rätt till efter alla avdrag. I USA kan man också få inkomster uttalanden från Social Security Administration. Dessa uttalanden visar hur mycket en person tjänat under loppet av sin livstid, och hur mycket som betalats till social trygghet. Beroende på det belopp som betalats in, får den personen ha rätt till varierande antal sociala betala varje månad. Dessa dokument är vanligtvis skickas ut vid pensionsåldern, även om man kan begära en kopia av deras lön uttalanden som helst från Social Security Administration.

Det är viktigt att ompröva ett resultat uttalande noga, vare sig det handlar om ett företags inkomst eller en individ. Folk borde söka uppenbara fel eller avvikelser som tyder på problem med bokföringen, och när det gäller personliga uttalanden, bör de föra sådana fel på en vinst uttalande uppmärksam på ekonomiavdelningen. Till exempel kan någon notera att han eller hon arbetat övertid men inte fått övertidsersättning, eller att ett felaktigt belopp har dragits av för ett företag som sponsrat-pensionsplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.