Vad är en Mortgage Modification?

Mortgage modifiering är en teknik som används för att göra ett hypotekslån mer hanterbart för någon som kämpar för att hålla jämna steg med avbetalning. Det innebär en permanent förändring av ett eller flera villkor för lånet som medger att en låntagare att stanna i sitt hem och hålla upp på lånet, snarare än ett avskaffande av hem till avskärmning eller kort förfarande försäljning. Det här alternativet är i allmänhet endast tillgänglig för låntagare som inte har allvarliga ekonomiska problem, snarare än till personer som helt enkelt vill att refinansiera en inteckning för att få bättre villkor. I en inteckning ändring arbetar låntagare med långivaren att komma fram till nya villkor som kan tillfredsställa båda parter. En advokat eller inteckning mäklare kan arbeta med låntagaren att jämna processen och se till att låntagaren är rättvist representerade. Låntagare som inte känner till den finansiella världen kan ofta ha en advokat eller finansiell rådgivare som kan se till att inteckningen modifieringen resulterar i ett lån som kommer att bli bättre för låntagaren. Ett sätt att ändra en inteckning är för låntagaren att gå med på att skriva ner den huvudansvarige. Denna typ av inteckning modifiering kan användas när någon är skyldig mer än ett hem är värt. I detta fall inser banken att det inte kommer att kunna ta ut hela lånebeloppet, och samtycker till att begränsa de viktigaste, med låntagaren gå med på att återbetala lånet omförhandlas eller få allvarliga följder.

Mortgage ändring kan också innebära en sänkning av räntan för att göra månatliga betalningar mer hanterbart, eller skapandet av en fast ränta, snarare än en variabel ett. Långivaren kan också överens om att tillfälligt avbryta utbetalningarna för ekonomiska uppoffringar som en del av villkoren för inteckning ändringen. Målet från synvinkel låntagaren är att omförhandla en inteckning så att det blir rimliga, samtidigt som banken vill undvika krånglet med en fallerande inteckning och efterföljande återbördande och förfaranden auktion.

Om en låntagare känner att han eller hon behöver en inteckning ändring att stanna på toppen av betalningar, bör åtgärder vidtas omedelbart. De flesta långivare kommer inte att förhandla med låntagare som har missat betalningar, fullföljer sina lån, eller gjort ofullständig betalningar. Så snart en låntagare inser att det finns ett problem, han eller hon ska nå ut till banken om hjälp att se om en mottaglig överenskommelse kan träffas för att lösa situationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.