Vad är en Assumable Mortgage?

En assumable inteckning är en typ av hem finansiering som möjliggör en ny ägare att överta befintliga lån vid köp av en fastighet. Denna typ av överlåtbara inteckning ingår vanligtvis en särskild klausul som beskriver de krav som måste uppfyllas för att inteckningen överföring från den nuvarande ägaren till den nya ägaren att äga rum. Här är några fakta om den överförda inteckning alternativ, liksom några av de kriterier som den nya ägaren måste uppfylla för att kvalitet för en assumable inteckning.

Assumable inteckningar kräver vanligtvis att både säljare och ekonomiska enhet som håller inteckning i fastigheten är överens om att den potentiella köparen är en bra kreditrisk. Av denna anledning kommer köparen måste kunna visa finansiell stabilitet, inklusive resurser som tyder på att han eller hon kommer att kunna göra utbetalningar i tid. Tillsammans med tillgängliga resurser, som de flesta finansbolag som minimikrav för nuvarande kreditbetyg innan den tillåter någon inteckning överföras till en ny ägare. Tanken är att se till att skulden kommer att betalas ut förrän skulden är helt urladdat. En del av fördelarna för en assumable hypotek är att det i allmänhet en kortare väntetid för godkännande. Förutsatt inteckningar skär ut en del av den byråkrati som skulle vara med och börja om med en helt ny inteckning. Dessutom har säljaren också en chans att återhämta minst kapital som betalats in till egendomen fram till denna tidpunkt, medan få övergång till ansvar. Finansbolaget kan också dra nytta också, särskilt om den nuvarande ägaren upplever ekonomiska motgångar. Att tillåta någon som besitter rätt resurser och dokumenterad kredit rekord att ta inteckningen innebär att det kommer att finnas något behov av att avskärma på fastigheten. De besparingar i form av tid och pengar som skulle behövas för att utestänga, liksom försök att hitta en ny köpare, kan vara betydande.

Alla bolån är skrivna med en assumable inteckning klausul. Medan vissa långivare är villiga att konvertera en standard inteckning i en assumable inteckning i vissa fall är detta inte särskilt vanligt förekommande. Innan du försöker att sälja en fastighet som kommer med en assumable inteckning, är det en bra idé för den nuvarande ägaren att läsa över inteckningen kontraktet noga. Dessutom bör ägaren rådgöra med långivaren om de kriterier som en köpare måste uppfylla för att kunna ta inteckningen innan de träs fastigheten till försäljning. Detta kommer att undvika risken för en potentiell köpare som får felaktig information om vad som är och inte är skyldig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.