Vad är Social Security inkomst?

Begreppet social trygghet inkomst är svårt att definiera eftersom det kan hänvisa till flera program. Faktum är att social trygghet inkomst ofta miswording av extra säkerhet inkomst (SSI), en speciell amerikanska regeringens program för att hjälpa de unga eller gamla, som i allmänhet är lagliga blinda eller gravt funktionshindrade på ett annat sätt. Detta måste förstås vara helt annorlunda än det program som finansieras av löneskatter kallad ålders-, efterlevande-och invaliditetsförsäkring (OASDI), som bygger på pengar som samlas in i sociala avgifter. SSI fungerar inte på detta sätt. Det finns några verkligt stora skillnader mellan de olika typerna av social trygghet inkomst. SSI är tillgänglig för alla kvalificerade, inte bara arbetstagare. I själva verket kan den tas ut av varje berättigad person nästan alla åldrar, med tanke på att personen eller hans /hennes vaktmästare uppfyller vissa inkomster krav. Det är fullt möjligt för SSI kontroller skall göras ut till föräldrar till ett svårt funktionshindrade barn, och om att barn aldrig kan utveckla färdigheter att han eller hon kan ta emot betalningar genom hela livet. De är inte stora och är knappast tillräckligt för att stödja boende i delad håll, de stiger som alla andra inkomster minskar och kan avbryta om en person ger en tillräckligt hög inkomst.

Däremot social trygghet inkomst som avser OASDI vanligtvis går till personer som har förtjänat det, eller deras efterlevande. När människor arbetar hela livet skapar krediter, vilket gör dem rätt att samla "avgångs lön" eller att samla en del av denna lön om de blir permanent funktionshinder tidigare än pensionsåldern. Detta är inte bara betala till arbetstagarens förfogande, utan också en make vanligtvis blir berättigad att samla en del av det när hon /han uppnår pensionsåldern. Om en person med barn avlida innan dessa barn är 18 och har redan tjänat rätt att samla in OASDI form av social trygghet inkomst, kan barnen ha rätt att samla efterlevandeförmåner. Den funktionshinder lön från OASDI och SSI kan variera lite eller mycket. Först, de flesta människor som aldrig tidigare har arbetat kan inte få funktionshindrade genom OASDI, och de därmed inte är berättigade att delta i program som Medicare. Men ibland en person få funktionshinder betalningar genom OASDI kunna komma ifråga för addition SSI, och om de inte har råd Medicare de kan omfattas av Medicaid. För närvarande är de som får ens en dollar av SSI automatiskt måste få Medicaid. De får detta även om de är försäkrade någon annanstans, och oavsett vilken ålder de är.

Men OASDI social trygghet inkomst är ofta mer attraktiva eftersom utbetalningar brukar vara lite större. Å andra sidan kan vissa personer rätt till båda. Funktionshinder inbetalda beloppet är ofta inte baseras på nuvarande inkomst, men istället är det belopp som har ansetts "tjänade" av lön under hela livet. Detta är vanligtvis ett större belopp än SSI betalningar, men inte alltid.

I allmänhet kan man säga att social trygghet inkomst är inkomst som härrör från regeringen för pension, funktionshinder eller några andra skäl. Men dessa program har olika medel för finansiering och beslut fattas om berättigande. De är uppenbarligen inte samma sak, även om de kan dela ett gemensamt mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.