Vad är Råvaruderivat?

råvaruderivat investering verktyg som möjliggör för investerare att dra nytta av vissa poster utan att ha dem. Denna typ av investeringar går tillbaka till 1848 när Chicago Board of Trade bildades. Ursprungligen var tanken bakom råvaruderivat att tillhandahålla ett sätt att risk skydd för jordbrukarna. De kunde lova att sälja grödor i framtiden för den i förväg fastställda priset.

Modern råvaruderivat handel är populärast bland människor utanför de varor branschen. De flesta som använder denna investering verktyg tenderar att vara priset spekulanter. Dessa människor fokuserar oftast på tillgång och efterfrågan och försöka förutsäga om priserna kommer gå upp eller ner. När priserna på en viss vara som rör sig i deras tjänst, gör de pengar. Om priset är ett steg i motsatt riktning, då de förlorar pengar. Den som köper ett derivatkontrakt köper rätten att byta en vara till ett visst pris vid en framtida tidpunkt. Även denna person är ett kontrakt köpare, kan han köpa eller sälja varan. Han behöver inte betala det fulla värdet av beloppet av varan som han investerar i. Han behöver bara betala en liten andel, så kallade marginalen pris.

Kontraktet säljaren är den person som accepterar en marginal. Han håller med om att ett visst datum han kommer att köpa eller sälja varan anges i avtalet till ett visst pris. Båda parter krävs vanligtvis att hedra avtalet trots förluster. Till exempel kan en investerare köper ett kontrakt från säljaren som ger honom rätt till ett ton kaffebönor för $ 1. 000 amerikanska dollar (USD) den 1 juli. Även om värdet av kontraktet är $ 1000 USD, får köparen endast behöva betala $ 100 USD. Den 1 juli, kommer säljaren överlåta rättigheterna till ett ton kaffebönor till köparen. Om det aktuella värdet av ett ton kaffebönor den 1 juli är $ 1,500 USD, kan köparen sälja till marknaden och göra en $ 500 USD vinst. Om värdet av kaffebönor samma dag är bara $ 800 USD, kommer denna person har köpt med förlust. Han kan välja att ta besittning av kaffebönor, vilket är sällsynt. Han kan sälja på marknaden vid en förlust. I de flesta fall kommer han bli säljaren och försök att hitta en köpare.

Råvaruderivat handel tillåter en person att använda en liten summa pengar för möjligheten att tjäna stora vinster. Denna typ av investeringar är dock anses hög risk. När priserna är inte i en investerarnas gunst, kan han drabbas av betydande förluster. Råvaror som är öppna för denna typ av investeringar inkluderar bomull, sojabönor och ris. I vissa länder, även om dessa varor är tillgängliga, är denna typ av handel som olaglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.