Investera, vad är en först på plats?

En först på plats är namnet på en investerare som kan identifiera och säkra andelar av aktier som emitterats av ett nytt företag före andra investerare ser potentialen och börja köpa aktier. Denna status gör att investerare snabbt positionerade att dra fördel av ökningar av värdet på beståndet, samtidigt som möjligen bli storägare i det nya företaget. Om man antar att investeraren har resurser att öka sin investering i företaget, kan slutresultatet bli en större avkastning på investerade medel. Det finns också en chans att tjäna mer på lång sikt eftersom företaget växer och värdet på varje aktie fortsätter att öka. p

företag är också ibland kallas first-movers. Detta är sant när bolaget visar vägen för inrättandet av ett nytt marknadssegment. A first-mover ofta börjar eller pekar på ny teknik och flyttar snabbt skulle bli en tillverkare av valet för tekniken. För åtminstone en kort tid, har det varit först företag nytta av att vara den enda leverantören på marknaden, och kan möjligen framstå som den största aktören på denna marknad under ett antal år. Både första-mover investerare och företag åtnjuter ofta vad som kallas den first-mover advantage . Detta är bara den fördel att komma till den nya marknaden före andra har en chans att göra det. En fördel med denna typ innebär att investeraren kan få så många aktier som möjligt, maximera avkastningen som företaget tar bort och värderingar beståndet ökar. Av samma skäl, bolag som anses vara första-movers snabbt ta marknadsandelar, sätter standarden för kundernas förväntningar och allmänna kvalitet och kan bli så identifieras med marknaden att bolaget namn blir synonymt med produkten. Det är viktigt att notera att vara en första-mover inte automatiskt innebär att dessa fördelar kommer att följa. För att maximera detta tidiga inträde på ny marknad, är det nödvändigt att få resurser till hands för att etablera bolaget eller investerare som en viktig aktör på denna nya marknad. Om resurser inte finns tillgängliga, chansen för att få den inledande fördel snabbt glider av, och investeraren eller företaget måste vara nöjd med det så kallade andra-mover advantage .

Under åren har möjlighet att bli först på plats har visat sig ofta. Första investerarna i bilar haft denna status, precis som de som kunde föreställa sig uppkomsten av persondatorer. Företag och investerare som såg möjligheterna med Internet, liksom de som först såg makt e-handel, kan också betraktas som första movers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.