Vilka är de olika typerna av IRAS?

Ett av de bästa sätten att planera för pensionering är genom att bidra till en IRA (Individual Retirement Account). Men det finns fem olika typer av IRAS att pengar kan deponeras till. Det är viktigt att förstå funktionen och gränserna för de olika typerna av IRAS att göra de mest ekonomiskt sunda beslut när de investerar pengarna. Den första typen av IRA är en traditionell IRA, som är tillgänglig för alla och har ingen inkomst begränsningar. En traditionell IRA tillåter investerare att bidra med inkomster till en enskild sparkonto innan det beskattas, beror på att skatten betalas i samband med vinst kan tas ut vid 59 år?. Uttag av medel är obligatoriskt vid 70 års ålder?. Ett visst mått av Pretax avgifter är avdragsgilla baserat på det justerade bruttoinkomsten för investeraren. I händelse av en komplett förtida uttag av medel, kommer de flesta betala 10% påföljd. En Roth IRA är en annan av de olika typerna av IRAS för en enskild investerare. En Roth IRA är endast tillgänglig för par som gör under $ 150,000 US dollar (USD) och ensamstående som gör under $ 95,000 USD per år. Bidrag till Roth IRAS görs efter skatt har gjorts. Däremot växer den Roth konto skattefria och skatter som inte betalas på utdelning som inte har någon obligatorisk ålder. Straffavgifter för förtida uttag av medel endast gälla under de första fem åren som en Roth IRA öppnas.

Två typer av IRA: s som öppnas och finansieras av en arbetsgivare är september (förenklad arbetspensionsanstalter) IRAS och IRAS Enkel . September IRA: s tillåter arbetsgivaren att bidra med upp till en viss procentsats av den anställdes inkomst på sitt konto. Pengarna kan hävas när som helst, men kommer att samla ett 10% straffavgift före 59 år?. Anställda måste betala skatt på vinsten i år drog sig tillbaka var emot, men kan medel i september IRA rullas in i en traditionell eller Roth IRA utan att beskattas eller betala en straffavgift. En enkel IRA liknar ett september med den stora skillnaden att den anställda kan bidra med upp till 100% av arbetsgivaravgifterna på upp till maximalt $ 6. 500 USD per år.

Den sista av de olika typerna av IRAS är utbildning IRA, även kallad Coverdell ESA (Education Savings Account). Utbildningsförvaltningen IRA ger föräldrar att lägga undan upp till $ 2,000 USD per år i skatt, uppskjuten IRA som ska användas för att fylla ut kostnaden för eftergymnasial utbildning för deras barn. Så länge medlen används i pedagogiskt syfte, kommer de att förbli skattefri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.