Vad kan jag göra åt problemet Credit?

I dagens kredit-ekonomi, är det avgörande för en låntagare att få och behålla positiv kredit historia. Individer med problem kredit kan finna det ytterst svårt att kvalificera för lån, skaffa kreditkort, eller ens hyra en lägenhet. Dessutom har många arbetsgivare använder ens en kreditupplysning under sin pre-employment screening process. Det är därför mycket viktigt för den enskilde med problemet kredit att göra allt han kan för att förbättra sin kreditvärdighet. Det första steget att en person med problem kredit måste vidta är att fastställa exakt vad som orsakar negativa kreditupplysning. Det finns tre huvudorsaker till problemet kredit:

1. Liten eller ingen kredit historia
2. Felaktiga uppgifter om en kreditupplysning
3. Nedsättande uppgifter om en kreditupplysning

Låntagaren med liten eller ingen kredit historia bör utarbeta en plan för att bygga betalningsanmärkningar så fort han kan. Det enklaste sättet att göra detta är vanligen genom att ansöka om ett kreditkort. Om en traditionell bank kreditkort inte är tillgängliga, ska låntagaren undersöka en säkrad kreditkort. Ett säkrat kortet är ett kreditkort som stöds av en deposition från kortinnehavaren.

Många kreditkortsföretag också möjliggöra användning av en co-signerat. A co-signerat är någon som går med på att bli ekonomiskt ansvarig för den primära användaren på kontot. Ofta närvaron av ett samarbete signerat räcker att någon med liten eller ingen låntagare att kvalificera sig för ett kreditkort. De som inte lyckades kvalificera för en bank-issued kreditkort bör överväga att ansöka om en butik kreditkort. Store kontokort har ofta mindre stränga kvalifikationskrav än en bank utfärdat kreditkort, även om räntor och villkor kanske inte är så gynnsam. Huruvida en låntagare får ett kort bankkrediter, en butik kort eller båda, är det viktigt att han alltid betalar sina räkningar i tid. Det rekommenderas också att låntagaren inte uppnått några onödiga skulder.

låntagare med etablerade historien borde få en kopia av sin kredit rapport regelbundet. I USA tillåter Fair Credit Reporting Act (FCRA) och rättvisande och korrekt Transactions Act (FACT), låntagarna att erhålla en gratis kopia av sin kredit rapport från de tre kreditbyråer var 12 månader. Den enskilde som upptäcker fel på sin kredit rapport bör kontakta kreditbyråer och borgenärerna skriftligen. Detta startar en undersökande process för att bekräfta huruvida det finns ett legitimt misstag. Om det är ett misstag, skall kreditgivaren underrätta alla kreditbyråer att ta bort informationen från kreditupplysning.

Låntagaren med problemet kredit på grund av nedsättande historia såsom konkurs, avskärmning, repossessions, obetalda skatter och bokföring i samlingar bör försöka återuppbygga positiv betalningsanmärkningar så snart som möjligt. Här är några tips att följa:
  • Utarbeta en plan för att betala av eventuella brottsligt saldon och konton insamling så snart som möjligt. Överväga att minska utgifterna på vissa områden att anslå mer medel att betala löpande kostnader.
  • Kontakt och förhandla med fordringsägarna. Många borgenärer är villiga att arbeta med låntagare och kan erbjuda betalning arrangemang och minskad månadsbetalningar.
  • Låntagaren som måste avsluta konton bör stänga nyaste först. Längd på kredit historia är en stor del av en persons sätt att bedöma kreditvärdighet.
  • Stäng inte svarar på en gång. Några stora förändringar på en kreditupplysning kan ofta ses negativt. Istället stänga konton långsamt över tiden.
  • Stäng inte alla kredit konton. Credit scoring faktorer i förhållandet mellan totala skulden i förhållande till tillgängliga krediter. Avsluta alla konton kan negativt påverka en persons kredit värdering.

Reparera problem kredit normalt tar lite tid och möda, men det kan göras. I en kredit-ekonomi som bygger på resultaten från reparera kredit är väl värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.