Vad innebär det att vara övertrasseras?

hitta påpekar att man är övertrasserat på banken kan vara nyktra upplevelse. Huvudsak är ett checkkonto övertrasserat när kontoinnehavaren frågor kontroller som har ett nominellt värde av mer än saldot på kontot. Normalt Bankerna tar vad som kallas en övertrassering avgift, vilket är ett straff för transaktioner som kräver mer pengar än kontot förfogar över. I vissa fall kommer bankerna att omfatta de kontroller fram för betalning, och debitera det belopp på kontot, vilket resulterar i en negativ balans. I andra fall kommer banken att förkasta kontrollen. I båda fallen är det övertrassering avgiften fortfarande uppstå, om inte kontoinnehavaren har någon form av kontokredit skydd arrangeras med banken.

Det kan finnas flera skäl till varför ett konto kan bli övertrasseras. Den vanligaste förklaringen är helt enkelt dålig register över del av kontoinnehavaren. Hellre än att dra kontrollera belopp från den tillgängliga volymen med hjälp av en kontroll register lägger kontoinnehavaren bort inspelningen förrän senare. När detta händer är chansen att glömma att spela in en check nummer, eller att komma ihåg det exakta beloppet, är ganska bra. Detta gör det ännu enklare att skriva fler kontroller på kontot, förutsatt att det finns fonder för att täcka alla transaktioner. När fler kontroller är skrivna och inte registreras korrekt, chanserna att bli övertrasserat öka kraftigt. En annan väg som ofta leder till övertrasserat kontroll konton satsar på att en förskottsbetalning kommer att postas senast utfärdas kontroller gör det att banken . Till exempel är en kontroll utfärdas på onsdag, i hopp om att en löne förskottsbetalning kommer att registreras fredag förmiddag. Tyvärr är kontrollen postas först på fredag morgon, med lönelistan insättning inte kommer in förrän sent på dagen. Således är lönelistan deposition inte överföras till det kontot till följande bankdag. Resultatet i ett övertrasserat checkkonto.

Även om någon kan göra ett ärligt misstag då och då, är det viktigt att alltid se till att det finns medel att ta emot i checkkonto. Utfärdande kontroller i avvaktan på en insättning kan vara en kostsam verksamhet, med både kontohavaren betalar kontokredit avgifter, och vanligtvis mottagaren av kontrollen laddar något slags straff också. Också, att inte föra ett register över utfärdade kontroller som gjorts och insättningar kan leda till en hel del juridiska frågor. En person som är känd för att DRA ett checkkonto regelbundet kan ses som avsiktligt skriver dåliga kontroller, en verksamhet som ofta böter och kan resultera i ett gripande och fängelse.

När ett checkkonto blir övertrasserat, är det viktigt att ta hand om situationen så snart som möjligt. Om övertrassering är resultatet av ett misstag, kontakta din bank och arbeta några planer för att hantera den mängd att kontot är övertrasserat. Samtidigt, inte utfärdar några fler kontroller tills kontot förs tillbaka till en positiv balans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.