Vad är ett direkt köp Program?

En direkt köpa program är ett program som utformats av företag tillhandahåller lager för försäljning till allmänheten direkt, utan att gå via en mäklare. Det anses vara ett av de enklaste sätten att engagera sig i inköp av lagren, eftersom det vanligtvis ingen minsta inköp eller avgifter mäklare. Det kan dock finnas små setup avgifter i upprättandet av ett konto.

Först de som är intresserade av ett direkt köp program tvungen att leta efter ett allmännyttigt eftersom dessa var de enda typer av företag att kunna erbjuda sådana ett program. Men regeländringar av Securities and Exchange Commission (SEC) under 1990-talet ledde till framväxten av direkta inköp av program bland andra företag. Idag finns det tusentals företag som erbjuder ett direkt köp program. Ett direkt inköp program liknar en utdelning återinvesteringar plan. Men i en utdelning återinvesteringar plan, måste investerare redan äger aktier i bolaget. Med ett direkt köp program, finns ingen tidigare ägande behövs. En variant av den direkta inköp programmet är den anställde köper programmet. Många företag kan erbjuda detta som en förmån till sina anställda. Det tillåter anställda att köpa aktier av aktier som del av en investeringsplan. I vissa fall kan detta bestånd köpas inte bara med pengar från de anställda, men med extra bidrag från arbetsgivaren. Denna typ av direkta inköp program ger arbetstagaren rätt att ha en liten mängd av ägandet i företaget och är ofta ett försäljningsargument för företag, både med anställd rekrytering och bland kunderna, som kanske känner anställdas ägande leder till en bättre produkt.

Vill man ha direkt inköp program kan ha att göra lite forskning. Dessa SEC-reglerade program inte klarar av att göra reklam och därför är svårare att hitta. Men det finns ett antal webbplatser som erbjuder listor över de företag som erbjuder ett direkt köp program. Dessa webbplatser kan även erbjuda ett medium genom vilket ett köp kan göras för en mindre avgift.

Även om det kan vara frestande att använda en direkt köpa program bara undvika courtage, är detta inte en klok strategi, finansiella analytiker säger. Medan det finns bra företag där ute som erbjuder lager direkt, det finns också några som inte får så bra i framtiden. Därför är noggrann undersökning rekommenderas innan någon form av investering görs. Till skillnad från sparkonton och några andra typer av bankkonton, investeringar i lager är inte garanterad och kan gå upp eller ner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.