Vad är ett boende papper?

som ett dokument som garanterar återbetalning av medel utökas till en låntagare, ett boende papper kan göra processen med att få lån och andra former av finansiellt stöd mycket lättare, även om låntagaren har drabbats av tillfälliga ekonomiska problem. Här är några grundläggande fakta om boende papper, inklusive några exempel på hur de kan göra stor skillnad för både långivare och låntagare.

Fungerar som ett överlåtbara värdepapper som kan användas för att säkra finansieringen tillåter boende papperet en tredje part för att säkerställa en långivare att de resurser som utvidgas till att låntagaren inte kommer att återbetalas. Denna tredje part är ofta kallad boende part. Huvudsak är boendet part åta sig att betala tillbaka lånet om låntagaren uteblivna betalningar av någon anledning. I vissa fall kan den boende papper skissera en upptrappning förteckning över förfaranden som skall följas innan långivaren kontakter boendet parti med ett krav på betalning. I andra scenarier, samtycker långivaren att tillhandahålla bostad parti regelbundna rapporter om framstegen i återbetalning av lån av långivaren.

Konceptet med boende papper spelar in när en finansiellt orolig enhet kräver ett lån för att vädret genom en tuff tid, eller att göra ändringar i verksamheten som gör det möjligt att bli lönsamt. Långivare ofta kan kräva någon form av garanti för betalning, speciellt när företaget begär lånet redan i finansiella problem. Boendet papper talar för att detta villkor, vilket ger långivaren vad som krävs för att förlänga finansieringen. När lånet är återbetalat blir boende papperet ogiltigt. Skulle låntagaren tillvägagångssätt långivaren om ett nytt lån, ett nytt boende papper kan behövas för att lånet skulle finansieras. Förutom att ge långivaren en garanti för återbetalning, ett boende papper även ger företaget en chans att få en bättre ränta för lånet. Snarare än att förlita sig enbart på kreditvärdering av låntagaren, en låneinstitutet kommer också att överväga ekonomiska ställning emot partiet. Lägre räntor gör det möjligt för låntagaren att betala tillbaka lånet snabbare, och därmed påbörja processen med att förbättra betyg kreditkortsföretaget.

kan ett boende papper också användas för privata lån också. Till exempel kan en familjemedlem välja att utarbeta ett boende papper för att hjälpa en släkting att få ett hem eller billån, eller ett lån för att starta ett litet företag. När det inte finns en stark eller lång historia av ekonomiskt ansvar, en garanti från en tredje part är ett bra sätt att hjälpa en kär vän som just börjat i livet, eller försöker göra en nystart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.