Vad är ett Exchange Distribution?

Ett utbyte distribution är en typ av handel med värdepapper. En börsmäklare representerar olika investerare kombinerar sina köp-och säljorder tillsammans. Säljorder matchas med köporder. Alla handel order sedan exekveras i en enda handel på börs golvet. Den köpare som deltar i ett utbyte distribution åtnjuta fördelarna med att inte betala en provision till mäklaren. Den mäklare som genomför ett utbyte distribution får ett särskilt uppdrag från säljaren. Förmedlaren är fortfarande full ersättning eftersom det finns ett stort antal aktier som handlas. När handeln avslutats, och det meddelas på bred tejp som ett utbyte distribution. Den breda band är en utvidgning av Dow Jones News ticker tape. Det är oftast projiceras på en skärm på mäklarfirmor. Den breda band rapporter realtid viktiga nyheter och annan finansiell information. Sådan information skulle ge börs ordet handlare en orättvis fördel. Som ett resultat, är det breda bandet inte tillåten på börsen golvet.

Två närbesläktade typer av värdepappershandel är utbyte förvärv och speciella transaktioner bud. I ett utbyte förvärv börjar börsmäklare med en stor köporder från en enda investerare. Mäklaren efterfrågas "då beställningar från olika säljare för att fylla det stora köporder. Alla säljorder sedan genomförs som en enda transaktion. Köparen är oftast en institutionell investerare, såsom ett stort företag.

I ett särskilt anbud transaktion, mäklaren pooler ihop olika säljorder. Samtliga aktier erbjuds tillsammans till ett fast pris. Köparen kan antingen vara en stor institutionell investerare, eller en grupp av mindre investerare. är The Fast pris meddelas i förväg till den sammanställda bandet. Konsoliderade Tape registrerar alla värdepapperstransaktioner inklusive försäljningsvolym och pris. Tejpen innehåller information från alla börser. Till skillnad från den breda band, kan den konsoliderade bandet visas på börsen golvet. Det fasta priset kan inte vara lägre än den sista försäljningen eller rådande marknadsförhållanden bud. Säljare av beståndet inte betalar mäklaren en provision när en speciell bud används. Köparen betalar både köpa och sälja provisioner. Special bud transaktioner slutförs under ordinarie öppettider.

Special bud transaktioner, utdelningar utbyte och förvärv utbyte kan påverka marknadspriset på ett värdepapper. Detta beror på den stora mängden aktier som handlas på en gång. Effekten dessa blockaffärer har på marknadspriset kan bero på marknadens likviditet och investerarnas efterfrågan på de värdepapper som handlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.