Vad är en årlig procentsats avkastning?

årliga procentuella avkastning (apy) är den faktiska procentsats betalas ut till dig när du har pengar i en investering för en bestämd tid. Detta kan vara annorlunda än den årliga räntan, och är faktiskt högre när räntan förvärras. Compounding innebär att du kan lägga intresse för ditt konto på en kvartalsvis, årsvis dagligen eller månadskostnad. Vad händer när kompoundering inträffar är att pengarna eller huvudsakliga du först sätta tjänar intresse, då det sammanlagda beloppet tjänar intresse, och så vidare. Om ditt intresse förvärras dagligen, din årlig procentuell avkastning är inte bara den normala skattesatsen, men det faktum att varje gång ditt kontosaldo ökar genom Compounding, är du tjäna mer pengar. I slutet av året, om du inte har återkallats eller lagt pengar till en investering, din årlig procentuell avkastning ökade förbi normalskattesatsen.

För att förstå detta, hjälper det att tänka på den gamla frågan om om du vill 100. 000 amerikanska dollar (USD) i dag eller en krona som investeras i ett räntebärande konto som fördubblar varje dag. Om den normala räntan på krona är 100% det är inte samma som den årliga procentuella avkastningen. Dag två, har du två pennies, dag tre, fyra öre. Plötsligt procenttal som har hoppat till 300% i två dagar. På dagarna trettio du har över en miljon dollar. Den årliga procentuella avkastningen är mycket högre än 100%. Vid utgången av året du har mer pengar än du vet hur du ska spendera och den årliga procentuella avkastningen skulle bli astronomisk. Det är anledningen till banker eller företag som vill att din investering med dem över den årliga procentuella avkastningen samt den effektiva räntan. Den procentuella avkastningen ökar med antalet gånger ränta läggs till ditt konto eller förvärras. Varje gång ditt konto ökar, den ränta du får betalt ökar och läggs till den totala. Du vill söka för investeringar som sammansatt ränta oftast, eftersom apy blir högre.

Folk förvirra ibland apy med den effektiva räntan (APR). Den största skillnaden är att den effektiva räntan refererar vanligtvis till pengar som lånats dig. Även här är det klokt att veta hur ofta de pengar du är skyldig kommer att förvärras och läggas till den ränta du har samlat på ditt lån. Beroende på när och hur ofta de pengar du är skyldig förvärras med intresse, kan du få betala en mycket högre procentsats på ditt lån än om räntan bara förvärras varje år. Veta den effektiva räntan är värdefullt när du vill låna pengar. När de lånar pengar, leta efter den motsatta dragen i den effektiva räntan. Hitta lån som förening minst ofta, och investeringar som sammansatta oftast till respektive spara pengar eller göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.