Vad är en Underweighted Portfolio?

Underweighted portföljer investeringar styrs av en investerare som verkar stå för mindre av portföljen än nuvarande förhållandena på marknaden motiverar. Detta står i kontrast till en overweighted portfölj, där en investering står för mycket av en portfölj baserad på nuvarande marknadsförhållanden. Nyckeln är att jämföra andelen investeringar som är anslutna till olika branscher inom den totala makeup av portföljen. kommer Vissa delar av underweighted portfölj anses vara för få till antalet jämfört med de andra delarna finns inom deltagarlistan av investeringar. Medan underweighted situation kan vara avsiktligt och kan ibland ha en konkret strategi, att det finns en underweighted portfölj är ofta ett tecken på att investerare behöver för att göra vissa förändringar för att uppnå en önskvärd balans mellan investeringar.

Förstå begreppet en underweighted portfölj behöver ta en titt på den typiska investeringsportfölj. I allmänhet kommer en investerare försöker vanligtvis att diversifiera sina investeringar i stort antal alternativ. Denna strategi kan bidra till att förhindra den totala värde av den portfölj från doppa kraftigt i värde när en viss bransch upplevelser i en svacka. Många investerare väljer att balansera ut med mer eller mindre lika stora procentandelar av alternativ som involverar flera olika typer av investeringar. Till exempel kan en viss aktieportfölj innehåller optioner anknytning till detaljhandeln som sammanlagt trettio procent av den totala investeringen. Ytterligare tjugofem procent av portföljen kan ägnas till teknik. Tjugo procent går till tillverkning, medan tio procent är inriktad på försvar.

Beroende på rådande marknadsförhållanden, kan en mäklare anser att de åtaganden som skulle underweighted, eftersom försvaret går på högvarv just nu medan detaljhandeln går igenom en långsiktig nedgång. Med detta i åtanke, kan mäklaren rekommenderar att investeraren sälja ut fem procent av Lågavkastande detaljhandel lager och använda medlen för att öka investeringarna i försvar genom att fem procent. Detta skulle bidra till att skapa en balanserad portfölj, som reagerar på kort och lång sikt prognoser av hur marknaden och kommer att gynna investerare på lång sikt.

Samtidigt kan en investerare välja att avsiktligt ha en underweighted portfölj. Detta kan bero på en personlig prognos att en viss marknad som befinner sig i en lågkonjunktur kommer i slutändan att vända sig om och ger en betydande avkastning. För detta ändamål kan investeraren välja att bära en större andel av optioner i samband med att industrin och stilla sitta på dem. Även om detta innebär att investeraren gör mindre pengar genom att hålla en högre andel med låg prestanda lager, situationen förändras drastiskt när de underpresterande lagren börjar stiga dramatiskt. Genom att välja att behålla en underweighted portfölj under en tidsperiod, bär investeraren i slutändan dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.