Vad är en Money Market konto?

att förstå Money Market Accounts och penningmarknadsfonder, det hjälper att veta skillnaden mellan de två, och att förstå vad "Money Market" är att börja med. Money Market är helt enkelt ett generiskt namn används för att beskriva marknaden vari banker och andra finansiella institutioner lånar ut, låna och handel pengar, bankcertifikat och andra finansiella instrument.

penningmarknadskontrakt konto är i grunden en premien redovisa, eller ett högt sparande intresse konto. Även känd som en MMA, en Money Market Hänsyn bör inte förväxlas med en penningmarknadsfond. En penningmarknadsfond är en investeringsstrategi med större avkastning än en premie sparkonto. Penningmarknadskontrakt Konto kan öppnas mycket enkelt på nästan vilken bank som helst. De pengar du hålla ett sådant konto ska investeras, men den bank eller annan institution tänker investera och samlar avkastningen. är dina pengar brukar sätta till investeringar som CD-skivor, eller bankcertifikat, statsskuldväxlar, ett smeknamn för statsskuldväxlar, eller andra säkra finansiella instrument. Var och en av dessa är låg risk, kortfristiga placeringar. Din belöning för att ha låtit finansinstitut för att använda dina pengar är en premie ränta, en som kan vara upp till dubbelt så högt som en typisk Passbook konto.

Liksom andra bankkonton, är en Money Market konto från banken försäkrade av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) för upp till $ 100,000. Även om du kan hitta vad som ser ut som en bättre affär på penningmarknaden konto erbjuds av ett stort bolag, kom ihåg att FDIC inte försäkrar sina konton. Om företaget filer konkurs, förlorar du pengar.

Medan en Money Market Account gör ett anständigt låg risk investering, kom ihåg att eftersom det är en investering, det finns vissa begränsningar. Dina pengar kommer inte att vara så flytande som i ett vanligt sparkonto, och en Penningmarknad står vanligtvis kräver en minsta insättning, liksom ett minimum balans. Även om du kan göra uttag från en Penningmarknad konto, det finns en gräns för hur många du kan göra i en månad. Du kan inte dra tillbaka ett belopp, eller sammanlagt belopp, som gör att ditt saldo att gå under den lägsta utan straff.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.