Vad är en Corporate Bond motsvarande?

Corporate Bond motsvarigheter är beräkningar som har att göra med den relativa avkastningen i samband med en företagsobligationer. Den vanliga processen är att jämföra avkastningen på en obligation som erbjuder räntor på ett halvårsvis till avkastningen på en obligation som ger ränta på årsbasis. Använda en grundläggande formel för att konvertera två olika avkastning till motsvarande belopp i ränta under samma period kan hjälpa Bond innehavaren att förstå vilken Bond producerar en högre avkastning på investerade pengar. I de flesta fall kräver för företagsobligationer motsvarande process som den initiala investeringen i de två obligationerna i fråga vara samma eller mycket likartade. Detta bidrar till att förenkla processen att jämföra den avkastning som han tjänar på varje band. När den första investeringen är samma summa, då fokus skiftar till den räntesats som är förknippade med varje företagsobligationer, och tidsplanen för att betala denna ränta.

Många typer av obligationer ger räntebetalningar på årlig eller halvårsvis. När du försöker bestämma för företagsobligationer motsvarande existerande mellan två givna företagsobligationer, är det nödvändigt att se samma tidsperiod används för jämförelse. Om t. ex. Bond A ger räntebetalningar på ett halvårsvis medan Bond B ger räntor på årsbasis, att det enklaste sättet att få en snabb och grov företagsobligationer motsvarande är att lägga till två betalningar under samma kalenderår för Bond A till enskild betalning erhålls för Bond B under samma år. Även om detta inte är en komplett företags-obligationer motsvarande, utgör det en siffra som räcker i de flesta situationer.

Det finns ytterligare faktorer som kan tas upp och ge beräkning av företagsobligationer som motsvarar ytterligare. Göra justeringar för små skillnader i den inledande investeringen för de båda obligationerna är ett övervägande. Försöker hitta ett genomsnitt av de två räntesatser kan också användas som en del av jämförelsen strategi. Men dessa faktorer brukar reserveras för situationer där avkastningen på obligationer är slungas innan ett köp faktiskt görs. När du letar efter en grov jämförelse mellan obligationer redan köpta, för företagsobligationer motsvarande oftare är en enkel avstämning mellan frekvensen av emitterade räntebetalningar och den faktiska avkastningen erhölls under en angiven period.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.