Vad är egenföretagare 401 (k) Plan?

Allt fler människor väljer att försörja sig som frilansande, alternativ till arbetsgivare sponsrade pension och investeringsplanerna har utvecklats. Sedan 2001 har det varit möjligt för denna växande sektor av arbetskraften för att skapa en egenföretagare 401 (k) plan. Tjäna som ett sätt att bygga ett bo ägg för framtiden, ger solo 410 (k) plan alla de fördelar som gruppens planer, plus några andra incitament.

Egenföretagare 401 (k) planer kännetecknas av ersättningen högre bidrag gränser än hittas med många arbetsgivare sponsrade pensionsplaner. Denna egenskap av egenföretagare 401 (k) plan ger frilansande att avleda extra medel direkt in i planen, växer pensionsfond snabbt i tider av välstånd.

Samtidigt, egenföretagare 410 (k) plan tillåter individen att avgöra hur mycket eller hur lite att bidra på ett visst kalenderår. Detta kan vara viktigt för personer som arbetar som självständiga entreprenörer, eftersom genererat inkomster från arbete projekt varierar från rik till minimal under året. Därför är det möjligt att bidra mindre till egenföretagare 401 (k) plan under åren blivit något tight ekonomiskt och avleda större mängder av medel till planen under perioder då intäkter vida överstiger kostnaderna.

En av de bästa sakerna med en egenföretagare 401 (k) är att processen för att inrätta denna typ av pensionsplan är mycket enkel. De administrativa kraven är strömlinjeformade, så det tar mycket tid för att förvalta fonden. Många leverantörer av en egenföretagare 401 (k) plan också ge tillgång till Internet, vilket gör processen att lägga till fonder och spåra aktuell status av tillgångarna en enkel process.

Som många pensionsplaner, är det möjligt att erhålla medel i en krissituation genom att utöva lånet alternativ som är en del av egenföretagare 401 (k) plan . Generellt finns det några gränser för lånebeloppet. De flesta planer kräver att lånet vara mindre än hälften av bytesbalansen, eller med ett fast belopp som anges i planen kontraktet. Lån mot planen medföra några sanktioner eller intresse, så länge som lånet återbetalas enligt villkor. Kan dock mycket hård räntor eller avsevärd straffavgift uppstå om lånet inte återbetalas i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.