Vad är Kundreskontra Aging?

En av de viktigaste inslagen i en fungerande kundfordringar management program är att lämna periodiska rapporter som visar åldrandeprocessen för utestående fakturor som utfärdas av kunderna för varor och tjänster. Processen för kundfordringar åldrande är de medel med vilka dessa rapporter sammanställs och lämnas till rätt tjänstemän i organisationen. Här är några anledningar till varför kundfordringar åldras är så viktigt och varför är medvetna om den utestående fordran saldot vid varje given tidpunkt är så avgörande för den ekonomiska hälsan hos alla företag.

Kundfordringar åldrandet är en värdefull del i att kunna strukturerar en driftsbudget för företaget. Förstå befintliga betalningsvanor kunder och matcha det med behovet av en stadig inkomst till företaget så att det kan täcka de utestående förpliktelser bidrar till att säkerställa att organisationen kommer att ha pengar i hand med ett visst datum för att ta hand om driftskostnader. Utan att upprätthålla en konstant vaka på flödet av intäkter till företaget, är det omöjligt att konstruera och arbeta inom en fast budget. Till exempel, om ditt företag räkningar klienter på trettio-termer dag, men den största kunderna konsekvent betalar närmare fyrtiofem dagar, är det ett smart drag för att säkra betalningen termer till dina leverantörer som återspeglar denna verksamhet verkligheten. Underlåtenhet att veta skillnaden mellan önskad tid för betalning och den genomsnittliga betalningstiden område som används av de flesta av dina kunder kommer att resultera i ett företag ont om operativt kapital, eftersom det fick skyldigheter att man inte kan mötas inom en acceptabel tidsram. Detta kommer att negativt påverka din relation med dina leverantörer, vilket i sin tur kan påverka din förmåga att fungera och ge dina kunder.

andra kundfordringar åldrande är ett utmärkt hjälpmedel när det gäller att stärka banden med kunderna. Om en periodisk rapport visar att en regelbunden kund har ett utestående faktura över nittio dagar, men har även betalat fakturor trettio dagar sedan, det är en möjlighet att kontakta kunden och fråga om status för fakturan. Ganska ofta får fakturan har helt enkelt tagits bort, och betalningen kan minskas omedelbart efter att frågan har blivit känd. Tillmötesgående undersökningar av detta slag skulle inte vara möjligt om exakt kundfordringar åldras inte upprätthålls.

Att flytta ett steg längre, kan kundfordringar åldrande hjälp indikerar när det kan vara dags att bryta ett förhållande med en kund. Om åldrande periodiska rapporten genomgående visar att klienten har problem med att betala fakturor i tid, kan det vara dags att se över den finansiella hälsan i bolaget. Många företag kommer att använda kundfordringar åldrandet att avgöra om någon form av utredning är nödvändig. Till exempel en kund som konsekvent fakturor som hör till de nittio till en hundred twenty-dagarsperiod före utbetalning kan mycket väl vara på väg att vika.

Snarare än att fortsätta att erbjuda tjänster som så småningom måste skrivas av som osäkra fordringar, använd kundfordringar åldrandet för att undvika den här typen av problem. Underrätta kunden om att ditt företag inte kommer att kunna erbjuda ytterligare tjänster, såvida inte utestående kundfordringar balanser aktualiseras och någon form av arrangemang förskottsbetalning görs för framtida användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.