Vad är Corporate Venture Capital?

Corporate riskkapital är förstås som en arm eller dotterbolag till ett bolag som har ansvar för förvaltningen av riskkapital eftersom det gäller investeringar som görs av företaget. Ibland kallad corporate riskkapital, är syftet med företagens riskkapital för att tillåta företag att investera i affärsföretag som ligger utanför den direkta räckvidd kärnverksamheten, men är ändå av intresse för företaget.

riskkapital i allmänhet anses bygga resurser som ställs till förfogande för stöd i upprättandet av ett nytt företag, eller för att hjälpa företag som uppvisar det tillväxtpotentialen att expandera och befintliga verksamhet. När det gäller företagens riskkapital, är källan till dessa fonder annan väletablerat företag som vill investera i denna potential. Genom att göra riskkapitalinvesteringar genom mekanismen för ett företags riskkapital dotterbolag, kan investeringen skall förvaltas genom ett särskilt företag setup utan att ta de praktiska resurser för det uppdragsgivande företaget.

Företag får riskkapital användas för att hjälpa nya och små företag i en rad olika sätt. Beroende på gällande lagar, kan dotterbolaget garantera de operativa kostnaderna för småföretag under en tid, vilket gör det nya bolaget att hitta en nisch på marknaden och börja generera intäkter. I fråga om ett etablerat litet företag som vill lansera en ny produkt eller öppna nya produktionsanläggningar, företagens riskkapital kan utnyttjas för att hantera de initiala kostnaderna för att bygga och utrusta de nya anläggningar. Så länge åtgärderna inom ramen för de lokala lagar, kan medlen utnyttjas på något sätt som är godtagbart för både den sponsrande företag och mottagaren.

Den avkastning som genereras av en företagskultur riskkapital tillvägagångssätt kommer att variera från fall till nästa. I vissa fall kan avkastningen vara i form av aktier av aktier emitterats av det övertagande bolaget. Vid andra tillfällen avkastningen kan vara full återbetalning av lånebeloppet, plus en fast eller rörlig ränta. Generellt är alternativen för en avkastning på investeringen anges i de villkor som gällde för förlängningen av medel till mottagaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.