Ska vi lägga till en andra inkomst?

en andra inkomst kan vara ett utmärkt val för människor i många olika situationer, särskilt i tider av ekonomiska svårigheter. Många väljer att lägga till en andra inkomst för att bygga upp en buffert mot magrare tider, utöver deras besparingar, medan andra lägger till en andra inkomst för att hänga med sina räkningar, och ytterligare andra lägga till en andra inkomst ha disponibel inkomst att spendera på njutbara tidsfördriv. En andra inkomster kan ta formen av en enda person ta in ett annat jobb eller bygga upp en extra intäkter, eller kan ta formen av en make in på arbetsmarknaden snarare än att bo hemma. En av de mest uppenbara gånger för att lägga till en andra inkomst är om en make har stannat hemma för att vårda barn, och barnen växer upp. Redan innan de lämnar huset, när barnen blir tonåringar som de inte behöver lika mycket uppmärksamhet, och den andra partnern kan ha tid frigöras för att hitta arbete som komplement till familjens inkomst. Detta kan vara särskilt användbart om barnen börjar snegla mot college, som en andra inkomst kan ställas direkt till ett college fond, se till att de har tillräckligt med pengar för att delta.

Privatpersoner kan också överväga att lägga till en andra inkomst i form av ett andra jobb. Med kostnaderna ökat något och kan familjer har svårt att betala räkningar, och särskilt svårt att lägga undan pengar för nöden eller pensionering. Även ett andra jobb kan lägga till ett lidande i form av extra tid att arbeta, fördelarna med en andra inkomst ofta uppväga dessa kostnader. Människor som lägger till en andra inkomst befinner sig ofta mindre betonade om ekonomi, och har möjlighet att mer fullständigt njuta av semester tid genom att ha medel att resa.

Många tittar på att bygga upp en mer passiv andra inkomster för att komplettera sin huvudsakliga inkomst, som övertid kan gradvis ersätta en del av de primära inkomsterna, vilket gör att mindre tid som ska gå till aktivt arbete. T. ex. någon möjlighet att betala sina räkningar genom att arbeta en 40 timmars vecka på ett vanligt arbete kan ta del av sin lediga tid för att börja driva en hobby som kan löna sig över tid. Exempelvis kan en amatör fotograf börjar sätta upp några av sina bilder på en bildbyrå webbplats, eller kanske börja sälja utskrifter av sina bilder på nätet. Amatör författare kan börja skriva korta artiklar för webbplatser som levererar resterande betalningar, eller kan starta en blogg med annonser med på det. Och en amatör musiker kan lägga upp låtar på en online music store.

Även om dessa inkomstkällor kommer troligen vara ganska låg för att börja med, med tiden, som en portfölj växer, eller som trafiken ökar, den här typen av saker kan bli en verklig andra inkomster. Bäst av allt, när de väl har byggts upp, de kräver ett minimum av underhåll, vilket möjliggör mer passiva inkomster att bygga. Och så länge du driva något du är intresserad kan du så småningom kunna ersätta din primära inkomst med en sekundär inkomst som väcker dig mer än din dag till dag jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.