Måste jag aktivera ett kreditkort?

Många företag kräver att du aktiverar ett kreditkort, speciellt som du just har fått. De kan även kräva aktivering eller "fastlåsning" på en bank var din ATM-kort. När du aktiverar ett kreditkort, går du oftast genom flera minuter i över telefon tillhandahållande av uppgifter, inklusive kontroll av ditt hemtelefonnummer, eventuellt fyra sista siffrorna i ditt personnummer, och ibland andra säkerhetskontroller.

Normalt krav för att aktivera ett kreditkort är tänkta som skyddsåtgärder. De betyder också att du accepterar de villkor som föreskrivs av kreditkort. Det finns några omständigheter där du inte aktivera ett kort. Till exempel, om du har ett kort skickat till dig att du inte ansöka om, kunde aktivering menar verkligen ansöker om kortet, eller kan vara ett falskt försök att få personlig information från dig. Det är också viktigt att läsa alla villkor och användarvillkor innan du går med dem. Ibland kan du ansöka om ett kort och upptäcker att du inte läsa dessa villkor noggrant nog. Genom att inte aktivera kortet, är du inte bunden av dess villkor. Du kanske måste ringa till största kreditkortsnummer, inte aktiveringen antal för att formellt avslå kortet. En del företag har en tidsfrist för den tid under vilken du kan aktivera ett kreditkort. Du kanske vill att notera hur mycket tid du har innan numret eller konto kommer att vara föråldrade övervägas, vilket innebär att du kanske måste återställa för att få ett annat kort. Även om du inte ansöka om ett kreditkort, och har inte fått något inom fyra till sex veckor efter godkänd ansökan, bör du ringa det företag som du har sökt och låt dem veta. Om någon har stulit kortet, och redan har aktiverat det, kommer företaget vanligen inte hålla dig ansvarig för alla avgifter. När du får en förnyad kredit-eller ATM-kort, kanske du inte behöver aktivera den. Ett ATM-kort kan ha samma stift som din gamla, och ett nytt kreditkort med en ny utgångsdatum skickas ofta som en självklarhet. De flesta företag kommer att meddela dig om du måste aktivera ett kreditkort som är en förlängning av ditt konto, vanligtvis med ett klistermärke på framsidan eller baksidan av kortet och diverse litteratur skickade med kortet.

Ett fåtal företag möjliggör handlare aktivering av kort. Detta innebär att så fort du använder kreditkort, anses aktiv. Om du får ett kort som ska användas för nödfall endast, och köpmannen aktiveringen är det enda sättet att aktivera ett kreditkort, kan du ringa till kreditkortsföretaget, låt dem veta att du har godkänt deras villkor, men att du inte planerar att använda kortet direkt. Återigen, kort som är inaktiva och inte ska användas genast kan ogiltigförklaras om du inte anger att du vill behålla dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.