Hur rengör jag upp min Credit Report?

En persons kreditupplysning kan ha en betydande inverkan på deras livskvalitet. Potentiellt negativa saker kan orsaka långivare att höja dina priser. En dålig kreditupplysning kan också göra det svårare eller omöjligt att köpa ett hem, en bil eller på annat sätt sörja för din och din familjs intressen. Av denna anledning är det viktigt att veta hur man övervaka och städa upp din kredit rapport.

För att rensa upp din kredit behöver du en kopia av din kredit rapport från de tre kreditbyråer : Trans unionen, Equifax och Experian. Du kanske kan få en gratis kopia av din kredit rapport om ett potentiellt negativa punkten har nyligen lagts, eller om du har haft en kreditansökan nekas. Även vissa stater kan du beställa en gratis kredit rapport varje år. Oavsett bör du begära en kopia av din kredit rapport från alla tre byråer, även om de delar information med varandra, om det är ett misstag eller ett problem, kan det endast på en av de byråer rapporter. Kontaktinformation för alla tre byråer finns på deras webbplatser.

kreditupplysning saneringen verk genom ifrågasätta information och mycket brevskrivning. Om du hittar objekt på din kredit rapport som du tycker inte hör hemma där eller är felaktiga, måste du skriva ett brev till kreditupplysningsföretag som lämnat rapporten. Det är bäst att skicka bevis på vad du har att påståendet är felaktigt. När du tvist informationen går kreditupplysningsföretag till kredit företaget att begära bevis för sitt påstående. Om de inte eller inte kan tillhandahålla den begärda informationen inom trettio dagar skall posten tas bort från din rapport. Kommer dock att objektet finns kvar på din kredit rapport om borgenären kan bevisa sitt påstående, oavsett om de gör det inom det angivna tidsperioden.

Negativa poster på din kreditupplysning kan också tas bort även om de är korrekta. Om du har annars bibehållen god stående med fordringsägaren som rapporterade informationen, kan du skriva till dem och be dem ta bort objekt från din kreditupplysning. Även om detta är inte en möjlighet, dock vara säker på att din bot har en begränsad mening: poster på din kreditupplysning kvar där under sju år, varefter de försvinner av sig själv. Om du har ingett konkursansökan, kommer dock att informationen finns kvar på din kredit rapport för en längre tid.

Rensa upp din kreditupplysning kan enkelt göras på egen hand, men det tar en hel del uthållighet . Om du inte får det svar du vill ha-och du får inte, första gången-du måste skicka ett brev upprepa dina krav eller begäran. I själva verket kan du behöva upprepa processen flera gånger innan du får ett tillfredsställande svar. Om upprepade försök inte löser problemet, det kreditbyråer kommer att innehålla ett personligt meddelande om upp till 100 ord, som du kan använda för att ge nödvändig förklaring. Det finns även företag som erbjuder kreditupplysning sanering tjänster för dem som inte vill gå igenom processen att bestrida deras kreditupplysningar, men dessa tjänster är inte nödvändiga för gör-det-själv-personlighet.

om din kreditupplysning behöver vara omstridd, är det viktigt att hålla ett vakande öga på din kredit rapporter från alla tre byråer. Sådan medvetenhet hindrar kredit bedrägeri från spårat ur, samt att du kan fånga fel eller andra problem tidigt. Om du är offer för identitetsstöld, kan du skriva till kreditbyråer och begära att ett bedrägeri alert placeras på din kreditupplysning. Nittio dagar är den normala tidsfristen för en sådan registrering, men du kan också skriva och begära en sjuårig bedrägeri alert. Ett bedrägeri varning kommer inte att ändra din kreditvärdighet, men du måste gå igenom en strängare identitet verifieringen när du ansöker om kreditkort eller lån.

Med rätt kunskap och lite tålamod kan du enkelt rensa upp din kredit rapport. Tanke på de konsekvenser din kredit har på ditt liv, är det väl värt att skriva några bokstäver för att upprätthålla en god kreditvärdighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.