Hur kan jag öka min kredit?

Det finns några olika sätt att öka en kredit, och varierade åsikter finns om detta är fördelaktigt eller inte för konsumenten. Ibland frågan om att höja kreditgränsen egentligen inte existerar. När människor har mycket hög kreditvärdighet och inte använder den ofta, banker eller kreditkortsföretag kan automatiskt erbjuda en högre kredit. Om en långivare inte ger denna möjlighet, finns flera metoder för att få mer krediter.

Många kreditkortsföretag nu har online-formulär som man kan fylla i för att begära en högre kredit. När dessa inte är tillgängliga, massor av kunder helt enkelt ringa deras långivare och be om en höjning av krediten. Långivaren är inte skyldig att ta upp kredit-nivå, men många gånger de kommer på begäran.

Människor som inte kan utnyttja denna möjlighet, ta med detta med dålig kredit-betyg, och de som inte besitter en utmärkt betalningshistorik. En annan faktor är den andel av tillgänglig kredit personen är redan använder. Om kreditkort maxade ut eller nära att bli full, kan långivare oroar sig för att erbjuda ytterligare kredit. Det är rättvist att säga att denna oro har ökat sedan den ekonomiska nedgången 2007/2008. Det innebär att om en person vill höja kreditgränsen och inte har oklanderliga kredit betyg, kan de behöva jobba lite först. Detta inkluderar att betala ner kreditkort saldon i tid, och inrättande av en historia av att alltid betala mer än det lägsta saldo. Varje betalning som inte bara skall omfatta intresse, utan också ta del av kapitalbeloppet betalas. Rensa upp andra "Dings" i betalningsanmärkningar kan också vara bra. Efter cirka tre till sex månader av tillförlitliga och större betalningar, kan en långivare vara beredd att öka tillgänglig kredit. Det händer att långivare erbjuder nya kort med alternativ saldoöverföring till låg ränta. Det kan hjälpa att byta kort om tillgängliga krediten är låg. Långivare kan erbjuda en högre kredit än nuvarande kort gör när en övergång sker med en balans överföring. Konsumenterna bör kontrollera att detta leder till mer kredit innan en switch.

Personer som vill höja sin kreditgräns är i allmänhet intresserade av att veta om det kommer en positiv eller negativ inverkan kreditvärdighet. Detta beror egentligen på hur den nya gränsen behandlas. Höga gränser kan vara bra om de inte används. Människor bör sträva efter minsta skulden till kreditgräns förhållande, och en högre gräns kan innebära en lägre andel av tillgänglig kredit används. Procentuellt är det dock rekommenderat folk inte använder mer än 30% av lån, och lägre procentsatser är bättre. Som ett exempel bör en person med en $ 10,000 US-dollar (USD) kredit har mer än $ 3000 dollar i skuld på kreditkortet. Detta innebär att för närvarande 30% av tillgänglig kredit i bruk. Om kreditgräns höjs till $ 15. 000 dollar, då är det någon fördel när skulden förblir densamma. Plötsligt $ 3. 000 SEK betalas innebär att människor endast använder 20% av sin tillgängliga krediter.

Å andra sidan, när skulden ökar med kreditgräns, kommer detta att påverka negativt poäng . Om syftet med att höja en kredit är att öka skulden, kommer det att leda till en sänkning i poäng tills skulden betalats av. De som vill höja sin gräns i hopp om att öka sin kredit värdering måste komma ihåg att en högre gräns är bara fördelaktigt då det inte blir extra skuld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.