Hur kan jag Konsolidera Credit skuld?

När du märker att du har problem att hinna med flera konton kreditkort och deras förfallodatum, en av de lösningar man kan tänka på är att använda någon form av skuldkonsolidering strategi. Det finns flera olika sätt du kan gå om processen att konsolidera skulder till ett lätt att komma ihåg månatlig betalning. Faktum är att vissa av dessa strategier inte bara göra det möjligt att konsolidera kredit skuld, utan kommer också att spara pengar i längden. Det finns en stor chans att du kan konsolidera kredit skulden själv. Om du har minst ett kreditkort med en generös kreditgräns, och kan överföra saldon på dina andra kort ut på en kort, har du konsoliderade ner din skuld. Efter den tidpunkten, finns det bara en månatlig betalning för att hantera, vilket kommer att bli mycket enklare än att hantera flera konton med olika förfallodatum.

Men innan du konsolidera kredit skuld på detta sätt, ta en närmare titt på den ränta som debiteras på kortet. Om skattesatsen är lägre än räntan på dina andra kort, med den här metoden kan hjälpa till på fler sätt än bara förenkla ditt liv. Med tiden kommer du betala mindre i räntekostnader genom att flytta alla öppna saldon på kortet med lägre ränta. Beroende på mängden kreditkortsskulden du har, kan detta betyda att spara en ansenlig summa under loppet av ett år.

Ett annat sätt att konsolidera kredit skuld är att ta ett lån, använder intäkterna för att betala av saldon på alla dina öppna konton kreditkort. Detta åstadkommer i huvudsak samma ändamål som överför balanserar på ett kort, eftersom du har kvar en månad skuld att hantera i stället för att bolla flera mindre skulder. Om du kvalificerar dig till en låg ränta på lånet, konsolidera skulder på detta sätt kommer också att spara pengar på lång sikt, förutsatt att du gör din månatliga betalningar i tid.

Om ingen av dessa metoder är möjlig, kan du kanske få hjälp från släktingar eller vänner för att konsolidera kredit skuld. Huvudsak skulle kära förlänga ett personligt lån till dig som skulle återbetalas enligt de villkor som avtalats av båda parter. En fördel är att du antingen kommer att betala en mycket låg ränta, eller möjligen något intresse alls. Hur som helst, blir det lättare att pensionera din totala skuldsättning mycket snabbare än om du fortsatt att knoga längs göra enskilda utbetalningar på flera konton.

Oavsett vad strategi du använder för att konsolidera kredit skuldsättning är det viktigt att du inte skapa nya skulder. Göra ett åtagande att du inte kommer att tillåta dig att använda ditt kreditkort förrän konsolideringen skulden har betalats. Detta kommer förmodligen att innebära några livsstilsförändringar, och det kan vara svårt att ändra dessa dåliga vanor. Men till slut kommer du att komma ut med en utmärkt kreditvärdighet, ingen skuld, och massor av kredit för att användas i en nödsituation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.