Hur gör jag bäst HELOC erbjudandet?

En HELOC, eller ett hem kapital kredit, är en typ av hypotekslån. Som med alla typer av lån, desto bättre räntan och lånevillkoren, desto mindre låntagaren måste betala till långivaren under hela lånets löptid. Att förstå hur man får den bästa HELOC priser, kan det vara bra att förstå hur ett hem kapital kredit verk. När en låntagare öppnar en HELOC, han tillgång till kapital i sitt hem. Eget kapital är skillnaden mellan vad en fastighet är värd och vad som är skyldig. Ett hem som för närvarande är värt $ 100. 000 US dollar (USD) med ett hypotekslån balans $ 75. 000 dollar har $ 25. 000 dollar i eget kapital.

Ett hem kapital kredit fungerar ungefär som ett kreditkort. En låntagare med $ 25. 000 dollar i eget kapital i deras hem kanske kan ta ut ett sortiment av eget kapital kredit på upp till $ 25,000 USD. När en HELOC öppnas, kan låntagaren få tillgång till stöd upp till det högsta beloppet för krediten. Liksom ett kreditkort, är låntagaren debiteras ränta för belopp nås från krediten. Om inget belopp är tillgänglig och det fulla beloppet av HELOC är tillgänglig, då låntagaren allmänhet betalar ingen ränta. Om det skiljer sig från ett kreditkort med en HELOC låntagaren endast tillgång till medel för en viss tid. Detta kallas dra perioden . När denna period löper ut, medlen är inte längre tillgängliga och låntagaren måste betala tillbaka utestående belopp som förfallit till betalning.

För att få bästa HELOC priserna, bör en låntagare ha positiv kredit historia och en bra kredit värdering. Även bedöma kreditvärdighet och historia är en viktig faktor i alla bolån, är det särskilt allvarligt med en HELOC. Anledningen till detta är att en HELOC är vanligtvis den andra inteckning i ett hem och anses underordnad den första inteckningen. Om en låntagare som standard på bolånemarknaden och den som lånar tvingas avskärma och sälja hemmet, långivaren som innehar den första inteckningen har första rätt till något av medlen från försäljningen av hem.

Om finns några intäkter som återstår efter den första inteckning innehavaren har lönat sig, då långivaren med underordnade inteckningen har betalats. Ofta långivaren med underordnade inteckningen inte betalas ut helt eller överhuvudtaget, att skapa en ekonomisk förlust för långivaren. Detta gör en HELOC en mer riskfyllda lån för en långivare till sitt ursprung än en konventionell inteckning. Därför en långivare är i allmänhet strängare lånebehov för en HELOC än de skulle för ett konventionellt lån.

För att få bästa HELOC skattesatser är det också viktigt att ha kapital i hemmet. Långivare titta på något som kallas lån till värde (LTV) och kombinerad lån till värde (CLTV). Lån till värde beräknas genom att dividera summan av ett hypotekslån med värdet av hemmet. Om exempelvis ett hypotekslån jämlikar $ 80. 000 dollar och värdet av ett hem är $ 100. 000 USD, den inteckningslån har en belåningsgrad på 80%.

CLTV beräknas genom att lägga upp alla lån som förknippas med en fastighet och dividera den siffran med värdet av egendomen. Om ett hem har en första inteckning i $ 80. 000 dollar och ett topplån på $ 10,000 USD, skulle CLTV lika med 90%. För att få bästa HELOC priserna är bra att ha lägre belåningsgrad och CLTV belopp som det högsta av dessa två tal är, desto större risk för långivaren. Många långivare har även LTV och CLTV maximala storleken på sina lån.

Slutligen låntagaren som vill hitta de bästa priserna HELOC uppmuntras att ta tid att undersöka och överväga en mängd olika långivare. Det rekommenderas att låntagaren informera potentiella långivare att han är shopping runt och letar efter den bästa räntan och villkor. Många webbplatser tillhandahåller en lista över aktuella räntor som erbjuds av stora långivare och vissa kommer även skicka kundens låneansökningar till olika långivare, vilket långivare att konkurrera mot varandra för verksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.