Hur får jag en Instant Credit Report?

En kreditupplysning är en genomgång av en persons betalningshistorik. Den listar alla öppna konton med saldon, och betalning mönstret för varje konto. Denna rapport används för att beräkna en FICO poäng, vilket är det nummer under vilket långivare fatta ett beslut om en kreditvärdighet. Facta kräver inte fri distribution av FICO betyg. är en kreditupplysning används av långivare att avgöra om ett lån bör beviljas, och hur räntan kommer att debiteras. Det är också ofta användas av arbetsgivare som ett led i anställningsprocessen och hyresvärdar när screening potentiella hyresgäster. I december 2003 antog den amerikanska kongressen den rättvisande och korrekt kredit Transactions Act av 2003 (Facta) kräver de tre största kredit-rapportering organ för att ge enskilda en årlig kreditupplysning utan extra kostnad.

För att handla i enlighet med Facta, de tre namngivna kreditinstitut, Experian, Equifax och TransUnion gemensamt inrättat en webbplats för konsumenter att använda för att be om deras årliga free instant credit report. Personer utan tillgång till dator eller som föredrar att göra denna förfrågan via telefon kan ringa 1-877-322-8228. En fri ögonblick kreditupplysning kan också beställas per post genom att skicka ett brev med ditt namn, adress och personnummer till: Årlig Kredit Request Service
P. O. Box 105. 281
Atlanta, GA 30348-5281

rekommenderas det inte att begära en gratis omedelbar kreditupplysning från någon annan källa än Annual Credit Report. Detta är den enda platsen tillstånd att tillhandahålla denna information. Skicka din personliga information till någon annan webbplats är en inbjudan till identitetsstöld. Det enda kriteriet för att använda någon av dessa metoder för att få en omedelbar kredit rapport är att sökanden inte kan ha fått en rapport inom de senaste tolv månaderna.

Kontrollera din kreditupplysning kan göra mycket mer än att tjäna som ett medel för att fastställa öppna konton, mönster betalning och kreditvärdighet. En kreditupplysning kan också meddela en enskild när hans eller hennes identitet har äventyrats. Varje år, miljontals människor har sina kreditupplysningar stjäls och används av identitet tjuvar att öppna konton. En noggrann kontroll av din kredit rapport för konton som du inte öppna kan vara första tecken på att din identitet har stulits.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.