Varför är etanol Investments så flyktiga?

Investeringar i etanol har sett anmärkningsvärda popularitet som ett sätt att investera i alternativa, icke-oljebaserad energi. Dessa investeringar, medan intressant på grund av deras nyhet, kan vara mycket volatila på grund av ett antal faktorer. Flesta etanol tillverkad i USA kommer från majs, så priset på etanol tillverkning beror mycket på priset på majs. Oljepriset utövar också inflytande på etanol priser, eftersom etanol ser mer attraktiv som en alternativ energikälla när oljepriset är relativt hög. Den industri som skapar etanol från amerikansk majs är relativt nytt. Ett obevisat industri som gör en ny produkt, men spännande, kommer vanligtvis bli föremål för marknadens nervositet. Så var fallet med VeraSun ® bolaget. När de låst i ett terminskontrakt för majs till strax under $ 7 US dollar (USD) en skäppa, marknadspriset på majs sjönk till mindre än $ 5 USD per bushel. VeraSun ® meddelade att på grund av detta, skulle de uppleva en rörelseförlust på så mycket som $ 103 miljoner dollar för tremånadersperioden. Eftersom detta är en betydande förlust, reagerade marknaden på ett stort sätt sjunker priset på VeraSun ® bestånd med 73% under en dag.

volatilitet majs priser är inte det enda problemet för etanol investeringar. Många etanolproducenter får hjälp av statliga subventioner och lagar, som de som kräver att blanda etanol med bensin detaljhandeln. Detta federalt stöd, är dock inte lika säker ur ett investeringsperspektiv som är marknadsbaserade konsumenternas efterfrågan. Dessutom anges inte nödvändigtvis en lönsam framtid för etanolindustrin.

Investment marknader kan känna den osäkerhet som finns när företag eller produkter är isolerad från den vanliga ekonomiska lagar om tillgång och efterfrågan. Etanol investeringar, sedan, lider av denna latent osäkerhet i form av volatilitet. Också, på grund av bristen på verkliga hårddata om etanol efterfrågan, kan etanol investeringarna vara bland de första att spridas från en finansiell portfölj när hårda ekonomiska tider strejk.

Priserna på olja och bensin har själva sett motstycke volatilitet under 2000-talet, framför allt under 2008 när det skedde en snabb ökning av priset på olja och gas, följt av en ännu snabbare minskning. Detta är en viktig fråga att behandla för när olja och bensin är relativt billiga, etanol investeringar ser mindre attraktivt i jämförelse. Till exempel om en oljebaserade bränslen är billigare än etanol motsvarighet, kommer de flesta konsumenter välja det billigare alternativet, vilket minskar etanol efterfrågan och lönsamheten av etanol investeringar. En naturlig följd är också sant, höga priser på naturgas tenderar att bådar gott för etanol investeringar, men snabba prisförändringar hög grad bidra till volatiliteten för sådana investeringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.