Vad ska jag göra om jag Owe kvarskatt?

Tillbaka skatt är skatt till en nationell regering skulden från tidigare år. Eftersom de inte fått betalt när de berodde kommer kvarskatt också typiskt ådra räntor och böter tills de behandlas. Det är mycket önskvärt att den kvarskatt så snabbt som möjligt, eftersom många skattemyndigheter har befogenhet att verkställa panträtter och andra åtgärder på dig, vilket tvingar dig att betala din kvarskatt. Det finns ett antal skäl för kvarskatt att samla. Vissa skattebetalarna, till exempel, kanske inte inser att de är skyldiga skatt, eller de kan ha fått felaktig information. Vissa skattebetalarna helt enkelt inte filen deklarationsblanketter, medan andra väljer att medvetet undandra sig sina skatter. Både enskilda och företag kan tacka för kvarskatt, och konsekvenserna kan bli mycket allvarligt om de skatter som inte tas upp. Om du är skyldig kvarskatt, är det bättre att kontakta din skattemyndighet än att sitta och vänta för skattemyndigheten att närma dig. Många skattemyndigheter, såsom Internal Revenue Service (IRS) i USA, kommer att ge amnesti till skattebetalare som visar avsikt att betala sina kvarskatt. En skattskyldig som ber om hjälp kan erbjudas en betalningsplan eller annan form av stöd. Om Skatteverket har till sänt representanter kan dock byrån och får otäck.

Generellt gäller att bästa sättet att hantera kvarskatt är att fylla ut den relevanta skatteblanketter för varje år som ditt skatter obetalda att avgöra hur mycket pengar du är skyldig, om något. Regeringen kan faktiskt skyldig dig pengar, många människor som inte filen avkastning har överskjutande skatt till, och de har rätt till bidrag. Om din kvarskatt är komplicerade, kan du anlita en revisor för att hjälpa dig. Välja en revisor som känner till skatterätten bra, eftersom han eller hon kan kanske hjälpa dig förhandla med Skatteverket.

Om du inte kan betala dina förfallna skatter en klumpsumma, begära en betalningsplan. Du bör sitta ner och fundera över din budget, och bestämma hur mycket pengar du kan erbjuda sig att betala. Genom att komma till skattemyndigheten med en fungerande plan kan du imponera med din vilja att rätta till problemet. Var medveten om att Skatteverket får möjlighet att förverka egendom, placera panträtt på bokföring, och utföra andra åtgärder för att återkräva pengar du är skyldig dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.