Vad bör jag tänka innan han avgick?

Om pensionsåldern är i dina nära framtid, finns det några saker som du bör tänka på innan du tar steget. Avgående kan vara skrämmande för alla, men särskilt för dem som närmar sig den tid utan ett fast plan. Här är några saker du bör beakta innan pension. Skaffa så mycket pension rådgivning som möjligt. Tala med en finansiell planerare eller närvara vid pensionering workshops för att få en bättre uppfattning om vad man kan förvänta sig och hur man skall arbeta planeringen. Försök att få processen minst ett år innan den faktiska pensionsåldern datum, så du har tillräckligt med tid att göra ändringar om det behövs. Faktum är att experterna rekommenderar att du börjar planera fyra till fem år innan han avgick, så du kan gå igenom hela processen i din egen takt istället för att oroa utförligt om det.

Ta reda på vilka kostnader du kommer att ha efter pensioneringen. Har du utestående lån eller kreditkort skuld? Kommer du inteckning helt betalas av den tid du går i pension? Hur planerar du att leva efter pensioneringen? Kommer du att resa och i så fall hur ofta? Har du planer på att spendera pengar på dina fritidsintressen? Var planerar du att leva? Kommer du behålla ditt nuvarande hem eller tänker du på nedskärningar?

Utarbeta en plan. Om du tänker på fortsätta arbeta deltid efter pensioneringen, kanske du har några sjukförsäkringssystemet eller extra inkomster kommer din väg. Hur som helst, måste du ansöka om sociala förmåner som är minst tre månader innan din faktiska pension år. Du behöver också forskning sociala trygghetsförmåner, regeringen pensionsplaner och liv försäkringsskydd veta vad som väntar efter pensioneringen.

Pension utan att behöva avsätta krisfonder är ett vanligt misstag. Förutom de pengar som du behöver för vardagslivet, planerar att ha ett fast belopp för akuta situationer t. ex. oväntade resor, bil eller hus reparation, och även akutsjukvård. Att ha en särskild krisfond innebär att du inte kommer att dyka ned i ditt sparande.

Annan fråga att ställa dig själv innan du går i pension är om du är redo för pension, både ekonomiskt och känslomässigt? Vissa människor handlar dock inte bra med pension, så du kan vara bättre att gå i delpension stället för att göra allt på en gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.