Vad är ett stort intresse Money Market?

En hög penningmarknadsräntorna konto är en typ av låg risk investering som vanligtvis ger investerarna en bättre räntor och högre inkomster än traditionella sparkonton. Penningmarknaden inlåningskonton och penningmarknadsinstrument fonder finns två vanliga typer av höga marknadsräntor pengar konton. Även om dessa två typer av konton är ofta allmänt kallade "höga marknadsräntor pengar konton, de är helt olika typer av investeringar. Smarta investerare bör vara noga med att förstå sina meningsskiljaktigheter innan du gör några investeringar. En penningmarknaden inlåningskonto är en hybrid mellan ett sparkonto och ett checkkonto. I denna typ av konto, en investerare sätter in pengar i en finansiell institution. Finansinstitutet är då skyldig att investeraren för beloppet av inlåningen och alla tillhörande intresse. I USA är penningmarknad inlåningskonton ofta försäkrade av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

penningmarknadsfonder inlåningskonton vanligtvis kräver investerare att hålla ett minsta balanser. Dessutom är kontoägare vanligtvis får tappas penningmarknadsfonder från sina konton i begränsad omfattning, vanligtvis tre till sex gånger varje månad. Konto ägare kan också skriva ett begränsat antal kontroller varje månad från deras penningmarknaden besparingar depositionskonto. Depositionskonto erbjudanden kan variera kraftigt beroende på den finansiella institutionen används. Viktiga skillnader i inlåningskonton omfattar penningmarknadsränta som erbjuds, hur många uttag som tillåts av den finansiella institutionen, minsta balans krav, och likviditeten för de medel som ställs på kontot.

penningmarknadsfonder fonder skiljer sig från insättning penningmarknaden konton. I ett stort intresse penningmarknad fond, ett investeringsbolag oftast köper säkra, kortfristiga värdepapper med fondens pengar och för investerares räkning. Statsskuldväxlar, bankcertifikat och företagscertifikat är exempel på värdepapper köps ofta av dessa typer av fonder. Skillnad insättning penningmarknaden konton, inte försäkra FDIC inte penningmarknaden aktiefonder.

De flesta finansiella institutioner erbjuder åtminstone en typ av stort intresse penningmarknaden konto. Investerare försöker att hitta den bästa kontot penningmarknaden bör noga granska sina egna ekonomiska behov innan du väljer ett konto. Ett konto med de högsta penningmarknaden räntan kanske inte alltid vara det bästa alternativet. Om till exempel en investerare kommer att behöva skriva flera kontroller från sitt konto varje månad, bör han inte anser penningmarknaden som erbjuder en eller två månatliga uttag, även om det kontot har en högre ränta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.