Vad är ett säkerställt lån skyldighet?

En collateralized lån skyldighet (CLO) är en ekonomisk process att samla lån till många olika företag i ett paket som sedan säljs vidare till flera långivare. Målet är att göra det finansiella systemet mer effektivt genom att övervinna den bristande överensstämmelsen mellan de olika behoven hos enskilda låntagare och långivare. Men på sätt och vis den CLO är mer komplicerat och har ansetts bära skulden för att bidra till bankkrisen som uppstod under 2007.

Egentligen ett säkerställt lån skyldighet endast omfattar kommersiell företagslån. Det finns liknande program som fungerar på samma sätt med hjälp av obligationer och inteckningar, och några som kombinerar två eller flera typer av lån. De termer som används för dessa system är ofta förvirrad eller används omväxlande. Men det grundläggande systemet och de fördelar och nackdelar är de samma i alla fall.

För att förstå varför collateralized lånet skyldighet utvecklas, du måste komma ihåg att vissa låntagare är det mer sannolikt att återbetala än andra. Vissa långivare gärna göra mer riskfyllda lån eftersom de kan ta ut högre priser, medan andra föredrar lån med lägre eftersom de är mer säkra på återbetalning.

finansmarknaden trodde lånet marknaden inte fungerar så bra som den kunde därför enskilda långivare var tvungen att hitta enskilda låntagare som ville ha "rätt" typ av lån. Det kan betyda att det fanns tillräckligt med pengar från alla långivare att betala för alla de lån som låntagare behövs, men kontanter inte komma dit, där det behövdes. Detta ledde till utvecklingen av collateralized lån skyldighet. I detta system finns många olika befintliga lån, både riskabelt och säkert, tillsammans. Lenders då köpa rätten att erhålla en del av de utbetalningar från alla låntagare. Varje långivare får en annan nivå av betalning beroende på hur stor risk de kommer att acceptera. Om någon av låntagarna är inblandade i ett säkerställt lån skyldighet underlåter att betala tillbaka sina lån kommer förlusten tas ur den del som långivaren som godtagit störst risk. Eftersom fler låntagare standard skulle detta långivaren att få något och sedan övriga förlusterna skulle gå till långivaren som tog på den näst högsta risknivån, och så vidare. Det största problemet med ett säkerställt lån skyldighet är att det ökar komplexiteten i systemet och gör det mycket svårare för stora banker att hålla reda på hur stor risk de bär. I vissa fall är kreditvärdighet grupper som ger råd långivare om hur riskfylld investering, har märkt ett säkerställt lån skyldighet som mycket säker, eftersom vissa av de berörda låntagare anses mycket bra risker, och dessa omdömen inte tar hänsyn till de lån till medelhög eller hög risk låntagare.

En del människor hävdar denna förvirring har gjort alltför många mycket riskabla lån kan göras till personer som sedan underlåtit att återbetala dem. Mängden pengar som inte har återbetalats har varit så stor att i vissa fall även långivare som har köpt den "säkraste" aktier i ett säkerställt lån skyldighet befunnit sig förlora pengar oväntat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.