Vad är en Money Market Mutual Fund?

Ibland kallas en MMMF, penningmarknaden fond är ett räntebärande konto som öppnats genom ett fondbolag. Ofta en öppen fond av detta slag är inriktat på investering verksamhet som innefattar inköp och försäljning av kortfristiga värdepapper i syfte att göra vinst för investerare. Den ränta eller utdelning intjänade från kontot kan dras regelbundet av investeraren eller användas för ytterligare investeringar verksamhet som hör till fonden. I de flesta fall kräver deltagande i en penningmarknadsfond fond någon typ av minsta balans skall kunna upprätthållas på kontot hela tiden. Skulle kontots saldo understiger det minsta, kommer vissa medel ge investeraren en kort tidsfrist för att bygga upp balansen genom att lägga mer pengar till kontot. Beroende på strukturen av fonden kan investeraren inte berättiga till utdelning tjäna på lager aktivitet tills minsta balansen återställs, men det är inte nödvändigtvis fallet. En penningmarknaden fond kommer att fokusera på värdepapper som kan ge en avkastning inom en relativt kort period. I viss grad, fonder av denna typ tenderar också att gå med investeringsmöjligheter som bär en liten chans risk. Några exempel på investeringar optioner utnyttjas av en penningmarknad fond innefatta kommersiella dokument, regeringen utfärdade statsskuldväxlar, och bankaccepter.

Med många penningmarknadsfonder av denna typ, har investeraren möjlighet att använda saldot på det konto genom att skriva kontrollerar att dras mot kontot. Idag är det också möjligt att elektroniskt överföra en del av balansen i andra finansiella konton, t. ex. en kontroll eller sparkonto. Processen för elektroniska överföringar kan faktiskt fungera åt båda hållen, vilket gör att en investerare att flytta pengar till penningmarknaden fond för att öka balansen och få en större mängd avkastning från fondens verksamhet.

får en penningmarknadsfond fond göras tillgängliga genom en arbetsgivare. När detta är fallet, är det möjligt för deltagarna att bidra till fonden genom lönelistan avdrag. När en penningmarknad fond program är inte tillgängliga via en arbetsgivare, är det fortfarande möjligt att arbeta med en mäklare eller ett finansiellt för att identifiera och bli en del av en fond av detta slag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.