Vad är Underinsured Motorist Coverage?

statliga lagarna kräver normalt alla förare att göra åtminstone en minimal mängd av ansvarsförsäkring innan de kan använda en bil lagligt. Problemet med dessa välmenande lagar, dock att inte alla förare faktiskt följa, annars får de bara köpa tillräckligt försäkringsskydd för att möta en minimal standard. Förare som vill skydda sig ekonomiskt från ett möte med ett oförsäkrat eller underinsured bilist kanske vill överväga att lägga underinsured bilist täckning för sina befintliga försäkringar paket.

Underinsured bilisten täckning, ofta sammanförs med oförsäkrade bilist täckning () UM /UIM, är avsett att täcka skillnaden mellan den på-fel förarens högsta pay-out och den faktiska kostnaden för reparation eller läkarräkningar förorsakats den andra föraren. Om en underinsured förarens ansvarsförsäkring bara betalar max $ 20,000 US dollar (USD) och den totala skadan på den andra förarens bil är $ 30,000 USD, till exempel bör offrets underinsured bilist täckning betala $ 10,000 USD skillnad.

Få ett försäkringsbolag att erkänna den fordran mot en underinsured bilisterna kan dock visa sig vara en utmaning. AT-vållande förarens ansvar eller kollision eller sjukersättningar först måste anses maxade ut. Förarens försäkringsbolag har helt enkelt inte mer pengar som kan tillämpas på skador eller skador. Offret har bevisbördan för att visa ytterligare avslöjats eller skador är korrekta och dokumenterade.

Vissa förare väljer att inte lägga till ytterligare bidrag för underinsured bilist täckning till sina befintliga bilförsäkring eftersom de tror att andra former av försäkringar kan täcka självrisken. Till exempel, omfattar personlig medicinsk försäkring ofta sjukvårdskostnader som uppkommit vid en bilolycka. Dubbletter sjukförsäkring med en underinsured bilist täckning ryttare kan betraktas som överflödigt av vissa. I verkligheten kan Automotive underinsured bilist täckning ge ännu mer ekonomiskt skydd för förare och passagerare som är inblandade i allvarliga vrak. Personliga sjukförsäkring får endast omfatta skador av försäkringstagaren och vissa anhöriga, men underinsured bilist täckning kan täcka samtliga passagerare i ett fordon, även de som inte omfattas av förarens personliga sjukförsäkring.

Många försäkringsbolagen rekommenderar att förare som har råd med nominella utöver sina månatliga bidrag bör överväga oförsäkrade /underinsured bilist täckning, eftersom det kan finnas ett stort antal förare på vägen som är oförsäkrade eller underinsured. De merkostnader läggas till bidraget nominella förhållande till storleken på skadan upptäcktes ett arbetslösa eller undersysselsatta förare kan orsaka en allvarlig olycka med flera skadade och tung skada på egendom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.