I Real Estate, vad är en option att köpa?

En option att köpa är ett fastighetsbolag avtal där någon ges rätt att utöva en köpoption inom en viss tid. Köpoptioner är ofta tillsammans med hyreskontrakt, och folk kan hänvisa till ett "hyresavtal med option att köpa" eller "hyra till egna" avtal. Dessa avtal kan vara till nytta för både köpare och säljare, beroende på marknaden, men de kan också vara ett oklokt finansiellt beslut. Det är viktigt att utvärdera villkoren noga innan du skriver. I den klassiska scenariot med ett hyresavtal med option att köpa, i början av hyresavtalet, hyresgäst och hyresvärd kommer överens om villkoren. Det kan vara en tvåårig hyrköp, vilket innebär att det hyresgästen /köparen har två år att besluta om att köpa fastigheten. Typiskt ett engångsbelopp som kallas alternativ pengar betalas i förskott av köparen till säkra alternativet. Köparen betalar hyra, och i slutet av perioden, har en option att köpa fastigheten eller inte. Om det hyresgästen väljer att bli köparen, hemmet säljs som det skulle vara normalt, med en rad inspektioner för att bekräfta att fastigheten är i gott skick, en handpenning, och finansiering, förutsatt att köparen inte kan betala kontant. Om köparen förlorar möjligheten möjlighet kommer pengarna att gå förlorade. Det är viktigt att vara medveten om att det kan ta 45 dagar eller mer för att avsluta på ett hus, så att köparna inte skulle vänta till sista minuten för att utnyttja optionen.

hyresgäster ofta hitta hyresavtal med option att köpa tilltalande eftersom de tror att de kommer att kunna spara pengar till en handpenning enligt villkoren i hyresavtalet. Men många tycker att när alternativet kommer att betala de inte har medel eller inte kan beviljas ett lån. Detta är något att tänka på innan ingå ett hyresavtal med option att köpa, särskilt när alternativet pengar är inblandade. på baksidan, kan hyresgäster tycker att fastighetsvärdena har ökat samtidigt som de hyrde, och de kan utnyttja optionen och sedan sälja huset med vinst. Detta, naturligtvis, är det fara för fastighetsägare som ingår ett hyresavtal med option att köpa överenskommelse. I en långsam marknaden kan det vara frestande att låsa in en potentiell inköpspris, men om fastighetsmarknaden värmer upp, fastighetsägaren är låst till det ursprungliga priset och kan ta en förlust.

Båda sidor av avtalet borde ha jurister granska villkoren noggrant och se till att de till fullo förstår deras risker och skyldigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.