Hur väljer jag en Investment Advisor?

välja Innan investeringsrådgivare, även ibland stavat Ekonomisk rådgivare, du behöver tänka på många faktorer såsom erfarenhet, prestanda, och huruvida individen har någon certifieringar eller licenser. Tillgänglighet och personlighet kan också vara viktiga överväganden, särskilt om du planerar en hel del kontakt med din rådgivare. Dessutom är funktionen rådgivare tjänar också viktigt. Du kan också överväga om du verkligen behöver en investeringsrådgivare, eller en finansiell planerare.

Även om det ofta ingen certifiering som krävs för att arbeta på fältet, kan vissa investeringsrådgivare certifieras med Certified Planner Board of Standards. I de flesta fall är investeringsrådgivare uppfylla vissa normer som fastställts av staten. Vanligtvis görs detta genom tester. Innan du anlitar en rådgivare, be honom eller henne om något certifieringar eller licenser och vad de måste göra för att förtjäna dem. Även om dessa inte garanterar framgång, hjälper de ha en viss kunskapsnivå. om de flesta satsar på lång sikt, om du tror att det kan finnas tillfällen då du behöver komma i kontakt med din investering rådgivare snabbt, så fråga om, eller hur, det kan vara möjligt. I sådana fall kan tillgängligheten bli en stor fråga. Rådgivare som insisterar på att endast att kontaktas under kontorstid kanske inte den bäst lämpade för dig. Många rådgivare som vill vara tillgängliga erbjuda sina mobiltelefonnummer och personliga e-postadresser till klienter.

erfarenhet och prestation, åtminstone på någon nivå, är också viktiga. I de flesta fall kommer en ung investeringsrådgivare arbetar med ett proffs när du börjar. Under denna period han eller hon kan få allt större grad av ansvar. Vid något tillfälle, det företag rådgivare arbetar med ska känna sig bekväm med dem hantera konton på egen hand. Därför, det skadar aldrig att fråga om erfarenhet, även om en rådgivare verkar särskilt unga. En annan viktig aspekt du kanske vill veta är hur investeringsrådgivare betalas. Detta kan låta som en invasiv ämne, särskilt om du inte är vana att ställa sådana frågor, men det finns legitima skäl för att veta. De som betalade en del av de portföljer som de förvaltar har ett eget ekonomiskt intresse i produkten, både på kort och lång sikt. De betalade en rak lön kan kanske se den långsiktiga bilden mer objektivt. Detta är ett personligt val varje kund måste göra.

En annan faktor att beakta är om du hellre vill ha en finansiell planerare som arbetar med dig, i stället för en investeringsrådgivare. En finansiell planerare anser inte bara investeringar utan besparingar, utgifter och andra ekonomiska förhållanden en kund kan ha. I många fall kommer en finansiell planerare vara investeringsrådgivare också, men inte alla investeringsrådgivare är planerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.