Hur är värdet av en obligation fastställas?

Med så många olika obligationsemissioner finns idag, många första gången investerare inte vet hur du ska gå tillväga för att bestämma värdet av en obligation. Lyckligtvis beräkning Bond värden är en relativt enkel process som fokuserar på förståelse av två centrala faktorer: räntebelopp obligationslånet betalar och det aktuella läget i ekonomin. Här är vad du behöver göra för att fastställa det verkliga värdet av en obligation. En av egenskaperna hos den räntesats till en viss obligation eller en grupp av obligationer är att skattesatsen inte ändras, spärra alla försök av emittenten att rulla obligationslånet över till ett nytt erbjudande . Detta är inte fallet med andra räntor som gäller för andra typer av investeringar. Detta innebär att det finns en god chans att räntan låst i ett visst obligationslån får vara högre än de ränteintäkter som kunde tjänas med andra investeringsalternativ. När detta händer, investerare är villiga att betala mer för att köpa obligationslån, vilket i sin tur driver upp värdet av en obligation. Detta är ett viktigt begrepp att förstå när det gäller att göra en exakt beräkning Bond. Genom att förstå att den ränta från obligationen kommer att vara konstant medan andra faktorer varierar, är det lätt att se hur obligationens värde kan påverkas när ekonomin skift. När de räntor som banker och andra droppar, värdet av en ökning obligationsemission i jämförelse. Samtidigt, om de nuvarande ekonomiska förhållandena leder till rörlig ränta går upp, då obligationen värde kommer att minska och bli mindre attraktiv för potentiella köpare.

Projektering värdet av en obligationsemission innan man köper är viktigt. Till exempel, ett band som kommer att ta fem år att mogna kan erbjuda en attraktiv ränta, baserad på aktuella ekonomiska förhållanden. Men om det finns en god chans att ekonomin kommer att genomgå en period av inflation tre år efter köpet, kan den relativa värde av obligationen under att inflationstrycket period minskade betydligt. I själva verket kan värdet på obligationen sjunka till samma punkt att obligationslånet är inte ett bra alternativ i jämförelse med andra investeringsalternativ. När detta är fallet, kan investeraren få en bättre avkastning genom att investera i obligationer som förfaller före den beräknade tiden för inflationen börjar och sedan rutta vinsten till investeringar som kan prestera bra under den inflationsdrivande perioden.

I likhet med många investeringsstrategier, är det viktigt att hantera placeringsverksamhet så att investerare inser störst avkastning som möjligt. Genom att förstå hur man fastställer värdet av en obligationsemission under obligationens löptid samt värdet av obligationen vid inköpsstället kan investerare göra mer utbildad beslut om vad som bör och inte bör läggas till portföljen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.