Hur är Valutakurser set?

valutamarknaden sägs ofta vara den största investeringen marknaden i världen. Men känner många människor inte hur arbetet med att fastställa värdet på en valuta i förhållande till en annan sker. I huvudsak är valutakurser som bygger på ett antal grundläggande faktorer som är enhetligt sätt i alla situationer, liksom några faktorer som kan variera, beroende på omständigheterna. Den fasta faktorer som påverkar växelkurserna är generellt som inflation, räntor och handel värde. Handel värde har att göra med förhållandet mellan företag och service handel som sker mellan de två länderna att utfärda valutan. I händelse av att ett land köper fler varor och tjänster från ett visst land än importen till samma land, kommer värdet av varje land återspeglar denna skillnad. I själva verket, det land som vinner mest från försäljning av varor och tjänster mellan de båda länderna kommer att ha en valuta som har fått högre värde.

Inflation och recession är ekonomiska faktorer som direkt påverkar möjligheten för ett land att köpa varor och tjänster, både inom landet och på världsmarknaden. Hög inflation innebär att landet kommer att vara mindre kunna köpa varor och tjänster. Minskad köpkraft kommer att leda till valutan i det landet anses mindre önskvärd. Eftersom tanken på utbyta valuta är att maximera värde av investeringar i valutan, kommer inflationen direkt leder till en nedskrivning om värdet av det landets valuta i förhållande till den av ett land som inte är närvarande upplever inflationen. Således växelkursen mellan de båda länderna skift, ända till tiden för inflationen passerar. I direkt relation till inflationen är frågan om ränta. Också en viktig ekonomisk indikator, höga räntor innebär lägre omsättning av pengar genom lån. Mindre pengar i omlopp betyder mindre inköp på världsmarknaden. Detta innebär att valutakurs för detta land kommer också att minska i värde.

De tre viktigaste faktorerna vid bedömningen av valutakursförändringar, liksom andra mindre relevanta faktorer, kan förändras på bara några timmar. Det är en sak som gör investeringar i valutaväxling sådan spännande företag. Nivån på utmaningen med valutakurser kan också förstärks när sådana frågor som politisk omsättning och naturkatastrofer, påverkar också den ekonomiska arten av ett land, och därför kräver en förändring i valutakurser för det landets valuta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.