Finns det några Konkurs alternativ?

När betraktas som något som hände bara för företagen, är konkurs ett alternativ som har blivit allt populärare för privatpersoner. Fler och fler människor använder konkurs som ett sätt att eliminera ohanterlig skuld. Många människor inte längre tänker på det som en sista utväg, och under de senaste åren har antalet personer som lämnar in konkursansökan har ökat avsevärt.

lämnar in konkursansökan innebär att man vända sig till domstol för att få dina tillgångar Om det finns några fördelat dina fordringsägare. Även om det innebär i praktiken att du kan befria er från alla skulder, skadar det också din kreditvärdighet och dina chanser att öppna bank-och kredit. Du är också osannolikt att beviljas någon inteckningar tills konkursen har avslutats. Dessutom kan en borgenär vända sig till domstol för att ni har försatts i konkurs mot din vilja.

På lång sikt är det inte riktigt att din borgenärernas fördel att ha dig i konkurs. De kan se lite eller inget av skulden betalas tillbaka till dem, eller de kan få vänta mycket länge innan de får pengarna. Det finns dock vissa konkurs alternativ du kan välja. En av de få konkurs alternativ du kan tänka på är att skriva till alla dina fordringsägare och förklara din finansiella ställning. Om du kan ge en detaljerad plan över hur mycket du har råd att betala och en tidsplan där du kan betala skulden, kan din fordringsägare vara vänliga. Du bör alltid be om att alla nya arrangemang anges skriftligen, annars kan den nya planen inte vara juridiskt bindande. Din fordringsägare kan också kunna ge dig råd om andra konkurs alternativ för dig.

Debt rådgivning tjänster kan också vara till stor hjälp när de söker konkurs alternativ. Debt rådgivning tjänster branschorganisationer utformats speciellt för att hjälpa dig att få en hanterbar skuld plan. De bör kunna förhandla med dina fordringsägare för att undvika konkurs. De kan förhandla om lägre återbetalningstider och med stoppa ränta på dina skulder. Skuld rådgivning tjänster kan också kunna ge råd om konkurs alternativ som bara kan känna till dem. En skuld rådgivning tjänst kan också ge dig råd om en skuldkonsolideringslån, ett annat alternativ bland konkurs alternativ. Denna typ av lån innebär att du betalar en klumpsumma varje månad till en enda skuld hanterare istället för många utbetalningar till olika långivare. Lånet bör vara tillräckligt för att täcka alla dina skulder, kanske med några pengar kvar. Återbetalningar bör arbeta sig vara betydligt mindre än summan av alla dina övriga skulder.

Ytterligare konkurs alternativen kan omfatta likvidation. Avveckling av vissa av dina tillgångar kan frigöra lite välbehövlig kontanter. Du kan överväga att sälja bilen och köpa en billigare en. Du kan välja att sälja ditt hem och flytta till ett billigare hus eller ett hyrt hus. Oavsett vilken en av antalet konkurser alternativ du anser, se till att du får en sund ekonomisk rådgivning från ett välkänt företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.