Är Cleantech Investment rätt för mig?

En Cleantech investering anses socialt ansvar eftersom det främjar alternativa energikällor som är förnybara och återanvändas. Dessa företag, inklusive solenergi, vindkraft och producenter etanol, av naturen är beroende av priset på fossila bränslen, såsom olja och naturgas, att förbli höga för att anses vara tvingande alternativ. Cleantech investeringar har historiskt sett visat sig vara riskabla satsningar. Om en Cleantech investering är rätt för en investerare, dock beroende av en investerare profil, vilket är den risk och belöning han eller hon vill uppnå.

Solar företag gör panelerna som genererar makt. I många avseenden är denna nisch sektor som anses vara ung och lager brukar vara mycket instabila. Investerare i denna grupp tenderar att aktivt handla med aktier i stället kvar investeras under en längre period på grund av priset gungor. Solar bestånd tenderar att belönas i regioner där staten ger stöd för dessa företag att växa, t. ex. i Kina.

Etanol företag producerar ett alternativ till råolja. Corn-baserad etanol betraktas som ett biobränsle, och tillsammans med naturgas skapar en renare källa av bensin. En grupp av etanol företag in i börsnoterade marknader under 2006, medan oljepriserna var höga och flera välkända investerare visade förtroendet för branschen genom att investera miljoner. Fram till 2008 var etanol företag blödning kontanter och flera var tvungna att ansöka om konkurs eftersom priset på majs skjutit i höjden och etanol sjönk. Investerare förlorade miljontals dollar.

Vindkraft, en förnybar energikälla, är en annan cleantech-investeringar. Denna energikälla har potential att driva en hel nation till energi oberoende. Flera miljarder dollar vindkraftpark projekt har övergivits på grund av råvarurelaterade prisvolatilitet dock. Ett annat hinder för företag vindkraftpark är turbinerna de tillverkar anses öga sår i vissa stadsdelar, och detta motstånd bromsar branschens tillväxt. Allt detta spelar in i lager prestanda och någon intresserad av den här cleantech-investeringar måste kunna motstå de toppar och dalar.

Under tjur körs i energipriserna, som är perioder då råolja och priserna på naturgas stiger, alternativa energikällor, inklusive investeringar i cleantech bestånd tenderar att göra bra. Tyvärr kan energipriser vara volatil, vilket innebär att de kan uthärda dramatiska svängningar både på uppsidan och baksida. Detta har en direkt inverkan på Cleantech investeringar och investerare måste kunna tålmodigt vänta igenom marknaden cykler om de avser att göra en vinst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.