Vilka olika typer av bankkonton?

Det finns flera olika typer av bankkonton. Förstå dem alla kan vara svårt, eftersom varje bank kan erbjuda ett brett utbud av olika typer bankkonto. Men de flesta bankkonton hänföras till en av fem kategorier. Genom att lära ut olika kategorier konto, kan du göra dechiffrera de val som erbjuds på din bankinstitut mycket lättare. En checkkonto är ett bankkonto som använder kontroller som det främsta instrumentet för ut pengar. Med ett checkkonto, kan du göra inköp, betala räkningar och ge lån eller pengar till vem du väljer. Du kan också använda en kontroll för att överföra pengar från ditt lönekonto till ett bankkonto i en annan finansiell institution. Vanligtvis finansinstitut tillåta kontoinnehavare att göra så många insättningar och uttag som de vill. Många tillåta kontoinnehavare att göra uttag och insättningar via bankomat (ATM) också. En sparkonto är en annan typ av bankkonto som ger innehavaren rätt att göra insättningar och uttag. Men sparkonton är inte så flexibla som kontroll av räkenskaperna. Ofta, innehavare av denna typ av bankkonto är begränsade i antalet uttag och insättningar de kan göra varje månad. Också sparkonto innehavarna inte kan komma åt sina pengar med kontroller. Många finansiella institutioner möjliggör besparingar kontoinnehavare att göra insättningar och ta ut pengar via bankomat, dock. En annan typ av bankkonto är ett penningmarknad konto . Denna typ av bankkonto betalar ränta till en högre ränta än den ränta som betalas på räntebärande sparande och räkenskaper kontroll. Ofta penningmarknaden konton införa ett lägsta saldo på kontot för att börja tjäna ränta. Den minsta nödvändiga balansen på penningmarknaden konto är vanligtvis högre än det som ställs på en kontroll eller sparkonto. Med en penningmarknad konto, är uttag begränsas till sex per månad. Högst tre av dessa uttag kan ske med check.

tidsbunden inlåning, ofta kallad bankcertifikat (CD) , är bankkonton som kräver att kontoinnehavaren att göra en insättning och är överens om att lämna pengar på kontot för en viss tid. Som kompensation för detta avtal, betalar den finansiella institutionen intresse för kontot. Ofta är den ränta som betalas på en CD högre än den ränta som betalas på andra typer av bankkonton. Kontoinnehavaren är skyldig att hålla sina pengar på kontot tills den angivna tid är över. Men vissa finansinstitut tillåta kontoinnehavare att dra intresse, utan att påverka den huvudansvarige. I vissa fall kan kontoinnehavare ha rätt att återkalla sina huvudsakliga medel innan de CD mognar, men ett straff är typiskt debiteras.

Vissa finansiella institutioner erbjuder också grundläggande, no-frills bankkonton . A no-frills bankkonto kan tillåta innehavaren att betala räkningar och kontroller kontanter utan att betala de höga avgifter i samband med att utföra sådana transaktioner utan ett konto. En redovisning av denna typ kommer sannolikt att endast ett begränsat antal kontroller, insättningar och uttag som skall bearbetas under en månad. I de flesta fall är ränta inte betalas på en no-frills bankkonto.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.