Vad gör jag när jag inte kan betala en faktura?

Vissa av oss kan nå en punkt där vi helt enkelt inte kan betala en räkning. Ordet att komma ihåg i detta fall är kommunicera . Det sista du troligen vill göra är att säga till folk du inte kan betala en räkning, men du behöver bara tala om företaget du är skyldig pengar till. Vår första instinkt kan vara att stash påminnelse meddelanden bort oöppnade och hoppas att problemet försvinner medan vi försöker komma upp med pengar för att betala vad vi har att tacka.

Problemet är att när du ignorerar påminnelser, bara du vet att du har goda avsikter med att betala räkningen så fort du kan. Faktureringen Företaget ser en helt annan bild. Den faktureringsavdelning ser flera räkningar skickas som inte betalades och sedan flera påminnelse meddelanden utan att besvara dem. För allt de vet, är detta en person som har just beslutat att aldrig betala och att spendera sina pengar någon annanstans istället för att hålla sitt löfte att betala en räkning på grund i tid. Genom att acceptera att få en viss produkt eller tjänst för en viss summa pengar beroende på ett visst datum, gjorde man ett löfte om att det företag som du kommer att betala dem. Om du får den tjänst eller produkt, men inte betalar dem du inte uppfyller sin del av avtalet. Om du kontaktar dem för att låta dem veta att du har problem så åtminstone företaget vet att du försöker göra något åt problemet.

Arbeta med dem att göra en betalningsplan som du både kan leva med. Förklara detaljerna i situationen. Personen i andra änden av telefonen kan bara anta att du använt din ordinarie lön kolla på något oseriöst och det är därför du inte har betalat en räkning. Ditt jobb är att förklara exakt vad som hände och om du gjorde ett misstag eller används felbedömning med dina pengar, säger nej och ber om ursäkt. Du bör inte förvänta oss att tycka synd om dig, men du kan förvänta oss att ge dig en rimlig betalningsplan baserat på din förväntade inkomst. Tänk på att du kan få betala en förseningsavgift och /eller en återinkoppling av serviceavgift, så det är alltid bättre att se till att betala räkningen i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.