Vad bör jag tänka på när donera en bil?

Om du funderar på att donera en bil till välgörenhet, finns det några aspekter av processen du bör känna till. Som ett skatteavdrag, kan donera en bil eller inte kan göra bra ekonomiskt förnuft. Men om du verkligen är intresserad av en sådan organisation, sedan skatteavdraget kommer bara som en bonus. Innan donera en bil, se till att du har att göra med en ansedd donation tjänst eller kvalificerade välgörenhet.

Många välgörenhetsorganisationer, från National Kidney Foundation till Vietnam Veterans, acceptera fordon donationer. Användning av fordon doneras till välgörande ändamål varierar från auktionen går vidare gåvor till de behövande till faktisk användning av välgörenhet själv. Majoriteten av välgörenhetsorganisationer sälja donerat fordon på auktioner och använda intäkterna för att finansiera sina program. Innan donera en bil bör du bestämma vilken välgörenhet du väljer att donera till och se till att de är listade som en kvalificerad välgörenhet med Internal Revenue Service (IRS). Vissa välgörenhetsorganisationer använder tjänstebil donation, och andra handtag fordon donationer själva. Kontrollera med välgörenhet du väljer att avgöra vem du ska kontakta om att donera en bil. Som ett skatteavdrag, kan donera en bil komplicerat om du inte förstår skattelagstiftningen. Du kan bara begära att ett fordon avdrag gåvoskatt om du specificera avdrag vid arkivering. Skattebetalare som inte specificerar inte uppfyller inte kraven för skatt fordon donation avdrag. Om du specificerar dina skatteavdrag och överväger att donera en bil till välgörenhet, bör du bestämma marknadsvärdet av din bil.

Skatteavdraget för att donera en bil inte får överstiga $ 500 (USD) inte mycket specifika kriterier är uppfyllda. Om du ska donera en bil värd mer än 500 dollar men mindre än 5000 dollar, kan du bara dra av det belopp som välgörenhet erhåller vid försäljning av fordonet. Med andra ord, om du ska donera en bil med ett rimligt marknadsvärde på 2. 800 USD och den mottagande välgörenhet säljer det på auktion för 1. 800 SEK, då kan du ta ett fordon avdrag gåvoskatt endast 1. 800 USD. Men om välgörenhet du donera till användningen av fordonet för sina egna syften, såsom leveranser, pickups, eller andra ändamål som ytterligare en orsak, kan du dra den fulla marknadsvärde. Särskild information krävs för att följa din skatt formulär när avdrag för ett fordon donation, så se till att inhämta information som behövs för att din situation från välgörenhet när du donera.

Trots att donera en bil kan vara svårt, Det är faktiskt ganska enkelt. Välgörenhet eller donation tjänst bör vara skickliga på att svara på dina frågor och gör det enkelt att slutföra processen. De kommer även ordna upphämtning genom en bogsering företag i ditt område.

I de flesta fall, folk donera fordon för att undvika krångel med att försöka sälja eller byta en gammal bil eller lastbil. Om din bil inte körs, du troligen inte kommer att få något värde att sälja eller handel, men många välgörenhetsorganisationer acceptera sådana fordon, och du kan ta skatteavdraget. Donera en bil är ganska enkelt, en god orsak, och kan dra dig mer om din deklaration än att sälja eller förkasta det. För specifik information om skatteregler, kan du få en guide från IRS online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.