Vad är några vanliga kreditkort myter?

Medan kreditkort är gemensamma ekonomiska verktyg för många människor, finns det fortfarande ett antal skrönor om deras beskaffenhet och användning. Kreditkort myter är ibland så ingrodd i det offentliga samvete att det är svårt att driva bort dem. Lyckligtvis är konsumentskydd grupper och även vissa kreditgivare kort arbetar hårt för att hjälpa alla förstå karaktär och funktion korten och därigenom minimera effekterna av myterna kreditkort. Den kanske vanligaste av alla kreditkort myter är att en individ måste ha bra kredit för att få ett kort. Det är sant att god kredit gör det möjligt att styra en bättre ränta, finns ett antal företag som erbjuder hög risk kreditkort tjänster. Detta är sant för många av de kreditkort som främjas vara till hjälp för att återupprätta god kredit efter någon typ av ekonomisk katastrof. Ofta är den första kredit lägre. I vissa fall är det kreditkort säkras med en insättning på ett sparkonto. Saldot på sparkontot utgör säkerhet att kortutgivaren kan utnyttja i händelse av att innehavaren av kortet inte att betala av resterande kreditkort i tid. En av de vanligaste myterna kreditkort är att högre gränsvärden är alltid en bra sak. Faktum är att många kreditkort företag ökar gränser för att locka användare till max ut korten. Detta kan snabbt leda till en situation där den enskilde innebär en potentiell skuld som inte är i balans med mängden av inkomster och tillgångar i hand. När detta är fallet, skulden till kredit förhållande rating för den enskilde kan hindra möjligheten att få en inteckning eller ett billån. En tredjedel av de vanligaste myterna kreditkort är att avsluta konton kommer att skada din kreditvärdighet. Faktum är att även om du betalar ut och stänga ett konto kreditkort, kommer det fortfarande kvar på din kredit rapport för ett antal år. De flesta kreditupplysningsföretag kan notera att kontot stängdes av slutanvändaren, som faktiskt kan tolkas som positiv.

Många människor antar att kreditkortsföretag post betalningar omedelbart efter mottagandet. Detta är bland de myter kreditkort som kan leda till en massa problem för konsumenterna. Även om det finns kreditkort företag som omedelbart efter betalning efter mottagandet, är det inte ovanligt att det finns två till fyra arbetsdagar mellan mottagande och meddelanden. Om utstationering som inträffar efter förfallodagen för den aktuella betalningen, kan den effektiva räntan ändras till en högre ränta om framtida inköp och användning av kortet. Resultatet är att konsumenten slutar betala mer för privilegiet att använda kortet.

En av de mest effektiva sätten att hitta sanningen bakom olika myter kreditkort är att prata med din bank eller en finansiell rådgivare. Detta kan hjälpa dig att få grepp om exakt hur just ditt kreditkort programmet fungerar, vilket ansvar ni har, och hur man skall hantera användningen av kortet på bästa sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.