Vad är några saker jag kan leva utan?

Under tider av ekonomisk osäkerhet, många människor känner ett behov av att hushålla så är möjligt. Detta innebär i allmänhet omvärdera en hushållsbudget eller ändra utgifter vanor för att skilja äkta nödvändigheter från oseriöst inköp. Det kan vara en utmaning för en genomsnittlig konsument att avgöra vad han eller hon kunde leva utan om tiderna blir tuffa. Åsikterna om vad som utgör en nödvändighet kan variera från person till person, men här är några förslag på vad en genomsnittlig konsument på en skärpt budget kan leva utan.

Många köper flaskvatten eftersom uppfattade renhet eller smak jämfört med kommunalt kranvatten. I verkligheten finns många vatten på flaska bearbetade från samma källor som vanliga kranvatten, och enligt förordningarna om kontroll är mindre stränga för buteljerat vatten än för kommunalt kranvatten. De behållare som används för buteljerat vatten kan också vara problematisk. Använda en ansedd filter för att avlägsna orenheter från vanliga kranvatten bör erbjuda tillräckligt med skydd under svåra ekonomiska tider. Vatten på flaska är en punkt de flesta konsumenter kan leva utan.

Med en ökad medvetenhet hos allmänheten om vikten av fysisk träning, många söka medlemskap i privata gym och fitness center. Över tiden kommer dock ett betydande antal av dessa medlemmar förlorar intresset för anläggningar av logistiska och motiverande skäl. Istället för att låsa in i ett långsiktigt avtal med ett dyrt gym, bör konsumenterna överväga andra platser för motion.

Många städer erbjuda sina invånare tillgång till allmänna idrottshallar, medan ett antal större kyrkor erbjuder nu sina egna fitness center och vandringsleder till medlemmarna. Billiga träningsredskap kan också installeras i privata hem, vände ett extra sovrum till ett överkomligt gym för de boende. Vissa Lägenheterna kan också erbjuda utöva rum som en Perk. Ett dyrt gym medlemskap är också något som en konsument kan lära sig att leva utan under en svår ekonomi. En populär överseende många människor kan leva utan är gourmet kaffe och andra exklusiva drycker. De pengar som sparas genom att inte besöka trendiga kaféer på väg till jobbet eller skolan kan sättas direkt i bensintanken eller mat budget. Högkvalitativa kaffebönor kan köpas i dagligvaruhandeln för en bråkdel av kostnaden för en förberedd espresso eller latte. Andra drycker som erbjuds på coffee shops innehåller ofta ohälsosamma halter av socker och koffein, som kan ha en negativ effekt på konsumenternas hälsa över tiden. Gourmetkaffe kan smaka bra, men de är en lyx att konsumenterna kan leva utan. Samtidigt pendlar till arbete i en privat bil kan ha sina fördelar, under svåra ekonomiska tider bilpooler är mer ekonomiskt förnuft. Driving fyra separata bilar till samma destination för samma tid är långt mer skadlig för miljön än fyra personer delar en skjuts till jobbet. Bilpooler är inte alltid en bekväm lösning, men det är en beprövad alternativ till att sätta 200 miles i veckan på en enda bilens motor. Allmänna kommunikationer är också ett intressant alternativ för många människor, särskilt om dörr till dörr är inte en faktor.

Detta är bara några förslag för att hjälpa människor avgöra vad de kan och inte kan leva utan under tider av ekonomisk osäkerhet. Många gånger de första punkterna att gå är icke-väsentliga tjänster, följt av dyra gourmet eller snacks. Inskränka restaurangbesök kan också spara pengar, tillsammans med att stänga av kabel-eller satellit-tv-tjänster och annan utåtriktad representationskostnader. Nya digitala TV-stationer och leverantörer av programmering kan lätt fylla i de flesta av underhållning ogiltig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.