Vad är en jul klubb Savings Account?

En av de största finansiella oro många av oss är vandra till brevlådan i januari för att återhämta räkningar jul shoppingrundor. Många lovar sig själva att de ska vara bättre förberedda nästa år, bara för att hamna i samma dilemma varje nytt år. A Christmas club sparkonto är ett sätt att undvika den ekonomiska påfrestningar och göra januari månad en glädje.

A Christmas klubb sparkonto är ett särskilt sparkonto som kunder ställer upp på deras lokala bank eller Credit Union. Även om inte alla banker eller kreditkassorna erbjuda delaktighet i en jul klubb sparkonto, många gör. Konceptet är enkelt och med minimal engagemang, kan du vara väl förberedd för den kommande julhandeln.

Dessa typer av konton i huvudsak kortsiktiga sparkonton. Du öppnar en jul klubb sparkonto i januari. Även om det kan finnas vissa institutioner som kräver en minsta insättning för att starta, de flesta har ingen minimum. Kontot lämnas öppen till slutet av oktober, då kan du ta ut pengarna den 1 november och har din semester shopping resurser.

För att få ett grepp om hur stor nytta en jul klubb sparkonto kan du tänka på följande scenario:

Om du klarar av att sätta in bara $ 10,00 US dollar in på kontot varje vecka från och med första veckan i januari till slutet av oktober kommer du har sparat $ 420,00 USD. Dubbel din vecka insättning på $ 20,00 US dollar och du kommer att ha nästan $ 1,000 US Dollar reserverade för julhandeln. Som en extra bonus, förvärras många finansiella institutioner erbjuder ränta kvartalsvis eftersom ni är överens om att lämna investerade pengar för en kort, men bestämd, tid. Som en tumregel, finansiella experter tyder på att din totala semester shopping kostnader inte får överstiga 1,5% av din totala inkomst. Du kan dock välja ett belopp för regelbunden insättning som du är bekväm med och som uppfyller dina mål. Kom också ihåg att du kan använda en jul klubb sparkonto för att spara för semesterresor, inte bara shopping.

Att inrätta en jul klubb sparkonto, i första hand kontakta din egen finansiella institut för att se om de erbjuder ett sådant program. Om inte, kontrollera med lokala kreditföretag eller andra banker. Du kanske till och med kunna skapa en direkt insättning från befintliga konton eller åtminstone ha möjlighet att göra insättningar elektroniskt online. Upprättandet av disciplin för att rädda små mängder under hela året är mycket lättare än att komma med kassaöverskott alla på en gång och mycket smartare än att hantera högar av räkningar i januari.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.