Vad är en expansiv penningpolitik?

Som ett sätt att bidra till att stimulera ekonomin, är användningen av en expansiv penningpolitik ofta ett sätt att bidra till att förbättra den ekonomiska situationen i ett visst geografiskt område eller hela landet. Här följer lite information om karaktären av en expansiv penningpolitik, plus ett par exempel på när en sådan politik kan vara positiv för den ekonomiska hälsan hos en region eller ett land. En expansiv penningpolitik är ett förfarande eller politik som anges av en centralbank i ett visst land. I huvudsak är syftet med den politik som främjar tillväxt inom en svag ekonomi som är utstationering liten eller ingen tillväxt alls. Detta vanligtvis innebär att en tillfällig förändring i korta räntorna på alla typer av lån, från personlig för företagslån. Den expansiva penningpolitiken åberopas i hopp om att lägre räntor kommer att fånga uppmärksamheten hos allmänheten samt företagsledare och skapa mer vilja att låna pengar från låneinstitut att göra större inköp.

Motiveringen är att stora inköp, såsom hem, kommer kontorsutrustning, bilar och andra högt prissatta poster, hjälpa till att stimulera ekonomin och få dem tillbaka till ett område där den ekonomiska tillväxten kan anses vara friska. Detta är i direkt opposition till en stram penningpolitik, där upplåning skulle avskräckas av en kortsiktig ökning av utlåningsräntorna.

Användning av denna form av lösa kredit kan vara till stor hjälp för den enskilde konsumenten. Med en lägre ränta, kan det vara möjligt att låna pengar för att göra en delbetalning av ett hem eller köpa ett fordon, särskilt eftersom lägre positivt kommer att påverka storleken på den månatliga utbetalningen införts för att återbetala lånet. Detta kan vara särskilt användbart för någon som har möjlighet att betala den vara som köpts med ett lån innan räntorna gå upp. Inom detta scenario är det möjligt att spara en hel del pengar samtidigt säkerställa de önskade varorna.

Företagen, både stora och små, kan dra nytta av tillfälligt lägre räntesats som skapats av en expansiv penningpolitik. Inköp behövs utrustning för utbyten och uppgraderingar under ett av dessa cykler kommer att göra en enorm skillnad på slutresultatet. Den uppgraderingar kan ge företaget möjlighet att inte bara hålla tillhandahålla högkvalitativa varor och tjänster till sina kunder, men också vara redo att expandera verksamheten.

Som ett nödvändigt centralbankens politik har regelbundna genomförandet av en expansiv penningpolitik visat att man kan lyfta en ekonomi av en lågkonjunktur och återställa vitalitet när det behövs som mest. Konsumenter av alla slag kan dra nytta av aktiveringen av en expansiv penningpolitik, speciellt när det är möjligt att låna pengar och betala tillbaka dem innan det finns en uppåtgående förändring av räntenivåerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.