Vad är en Mortgage amorteringsplan?

En inteckning amorteringsplan är en tabell som visar hur mycket av betalningen som går mot ränta på inteckningslån, och det belopp som läggs mot huvudman. Ett sådant schema visar också att återstoden av lånet. Det kan ofta ses i termer av månader eller år.

Med en amortizing lån, mer ränta betalas under de första åren av lånet än huvudmannen. Faktum är att under de första 18 åren av ett 30-årigt inteckningslån, mer av betalningen tillämpas på den ränta än huvudmannen. De senaste 12 åren av ett sådant lån tillämpar merparten av betalning till den huvudansvarige.

Om banken inte lämnar de husägare med en uppdaterad inteckning amorteringsplan tillräckligt ofta, kan man skapas med enkla datorprogram. Microsoft Excel ®, till exempel, en mall som kan laddas ned från bolagets hemsida. Nödvändig information för att skapa en amorteringsplan innefattar lånebeloppet, last period, årlig ränta, belopp som utbetalats under ett år, och lånet startdatum. Plugging numren i en mall kan göra det enkelt att hålla reda på lånets nummer.

Även om majoriteten av scheman är månadsvis, eftersom de flesta betalar sina lån gång per månad, vissa väljer att använda ett schema varannan vecka amortering. Detta innebär att en halv betala två gånger i månaden. Detta kan både spara på intresse och minska lånet sikt. Det finns gratis nedladdningar som kan hjälpa beräkna besparingar som är tillgängliga genom denna metod. En sak att tänka på är att de flesta inteckning avskrivningar scheman tar inte hänsyn till ändringar som avbokningsavgift och rörliga räntor. Detta kan påverka deras riktighet, vilket är viktigt att komma ihåg när du planerar. Vissa lån amortering scheman, dock behöver utrymme för att ange lönepåslag, vilket är perfekt för villaägare som betalar för mycket regelbundet.

Oavsett hur man väljer att hålla reda på avbetalning, är det viktigt att göra det under hela lånets löptid. Att veta exakt hur mycket ränta har betalats ut, hur mycket har gått till huvudansvarig och balansen på lånet är till hjälp för framtida planering. Med tanke på att räntor som betalas på ett hypotekslån kan dras av från sina fordringar på skatter i USA, är det särskilt praktiskt för villaägare att ha ett schema inteckning avskrivningar vid fingertopparna kommit skatt säsong. Förmågan att planera för framtiden när det gäller finanser är också mycket lättare när man har ett uppdaterat schema inteckning amortering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.